Bahçeli alanı hıncahınç dolduran kalabalığın tezahüratları eşliğinde Çözüm Süreci'nde işbirliği yapanlara ağır hakaretler etti.

Bahçeli Bayrak Mitingi'nde şunları söyledi:

Bayrağı koruma kollamak ve dalgalandırmak hepimizin vazifesidir... Bayrak varsa ecdad mücadelesi sayesindedir... Zor anlarda sırt sırta verdik. Kökenimiz, doğduğumuz ve doyduğumuz yer neresi olursa olsun Türk milletinin eşit bir ferdi gibi yaşadık. Bu zamana kadar Türk milleti dedik. Bin yıllık kaynaşma ve kucaklaşma ile anlam ve bütünleşme yaşadık. Türk milleti çökertilmeye çalışılıyor bugün ama millet bu şekilde birlik oldu...

Bu milli irade düşmanı, korkmalı ayağını denk almalıdır. İşbirlikçi hainler, yersiz ve yurtsuzlar bu sesten irkilmelidir... Terör işportacılarıi Kan baronları, Çözüm ve barış fitnesini ağızlarına dolayan ahalaksızlar, kendilerine lazım gelen payı bu seslerden çıkarmalıdır...

63 Aklı karışık PKK sözcülüğünden vazgeçmelidir... Milliyetçilere çapulcular diyen ve asıl çapulcu ve alçaklarla kader ortaklığı fikir birliği yapan Erdoğan bu sese dikkat etmelidir...

Toplantı Öncesi Notlar

Miting alanında üzerinde İzmirli 150 şehidin fotoğraflarının yer aldığı 'Biz yan gelip yatmadık. Bu vatanı satmadık' yazılı dev pankart açılacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 05.00'te İzmir'e geldi. Parti yöneticileri, Sabuncubeli Mevki'nde karşılama yaptı. Bahçeli, Swissotel'de konaklayacak. Otelden saat 15.30'da ayrılıp, miting yapacağı Alsancak Gündoğdu Meydanı'na makam aracıyla gelecek.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çözüm sürecinin ardından başlatıp ilkini 23 Mart'ta 'Kuruluş' adıyla Bursa'da yaptığı, ikincisi yarın İzmir'de yapacağı 'Bayrak' mitingi için Gündoğdu Meydanı, Türk bayrakları çoğunlukta olmak üzere üç hilali bayraklarla süslendi. Alana bakan apartmanlara da bayrak asılacak, denizde bayraklarla süslenmiş tekneler yer alacak. Miting alanı, helikopterle havadan görüntülenecek. MHP miting alanında bir TIR dolusu Türk bayrağı dağıtacak.

Alanda üzerinde İzmirli 150 şehidin fotoğraflarının yer aldığı 'Biz yan gelip yatmadık. Bu vatanı satmadık' yazılı dev pankart açılacak.