MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'teki grup toplantısında Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı demoratikleşme paketiyle ilgili sert mesajlar vedi. Demokratikleşme Paketi'nin PKK'nın baskıları sonucu hazırlandığını ileri süren MHP lideri, "Sayın Başbakan sende hiç mi vicdan hiç mi akıl kalmamıştır? Başbakan bölünme duvarının mimarisinde ustalaşmıştır. Başbakan aklını Kandil'de zekasınıda İmralı'da kaybetmiştir. Değiştirdiği gömleğinin ilk düğmesini yanlış iliklemiştir" dedi.

Bahçeli konuşmasının sonunda kürsüden Andımız'ın son 2 dizesini yüksek sesle okuyarak kaldırılmasına tepki gösterdi. Ancak Bahçeli Andımız'ın son iki mısrasını "Varlığını Türk Varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene..." şeklinde okuyarak tarihi bir gafa daha imza attı.

Bahçeli'nin açıklamasından satırbaşları;

Milleyetçilik ve demokrasi birbirlerini tamamlayan 2 değerdir. Milleyetçiliğe duyulan nefretin nedeni demokrasiye duyulan hazımsızlıktır. Başbakan Erdoğan değiştirdiği gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemiştir. Evet Başbakan ustadır. Yıkımın ustası olarak anılacaktır. Erdoğan'ın dün açıkladığı sözde demokratikleşme paketi milletimiz adına utanç vesikasıdır. Başbakan bölünme duvarının mimarisinde ustalaşmıştır. Başbakan aklını Kandil'de zekasınıda İmralı'da kaybetmiştir. Değiştirdiği gömleğinin ilk düğmesini yanlış iliklemiştir. Demokrasi her şeyden önce bir ufuk, bir niyet ve bir ülkü meselesidir. Allah'a hamdolsun ki MHP'nin her bir milletvekili yeminine sadıktır. Başbakan Erdoğan bizi yanıltmamıştır. Bu paket antidemoktatik bir pakettir. Demokratikleşme paketi hazırlanmıştır ama kimseye sorulmamıştır. Bu paketten AKP'li vekillerin haberleri bile olmamıştır. Sayın Başbakan sen de hiç vicdan kalmadı.

HANGİ GEZEGENDE YAŞIYORSUN?

Sayın Başbakan sınırsız özgürlük olamayacağını demokrasinin bir tramvay olduğunu söylerken de şuurun açık mıydı? Lütfen söyleyiniz bu özgürlüğe susayanlar kimlerdir. Paketten sevinecek bölücü zümre ve küçük bir azınlık dışında kaç kişi vardır. Türk milleti inim inim ağlarken, kimliği hedef alınmışken kimin sevinecek hali kalmıştır? Başbakan hangi gezegende yaşamaktadır?

SEN DE HİÇ Mİ VİCDAN HİÇ Mİ AKIL YOK?

Hiç yüzü kızarmadan dile getirmiştir. Ne zamandan beridir PKK'nın taltifi aziz şehitlerimizin arzusudur? Sayın Başbakan sende hiç mi vicdan hiç mi akıl kalmamıştır? Kanlı katillere müjde verilmesini şehit analarının arzusu olarak lanse etmek kendini bilmezlik değilse nedir. Malum siyasi zihniyetin kırdığı potlar bunlarla da sınırlı değildir. Erdoğan artık Türkiye'de kimlik dayatan, makbul vatandaşı dayatan vatandaşın inancıyla uğraşan bir devlet yoktur demektedir. Vatandaşının ihtiyacına kulak tıkayan asimile eden taleplerini reddeden bir devlet anlayışı yoktur demektedir. Başbakan Erdoğan hangi kimlikten bahsetmektedir. Kim kime neyi dayatmış? Vatandaşın inancıyla kendi gibileri dışında kim uğraşmıştır? Şayet kastettiği Türk kimliği ise bu bir dayatma değil asırların alın teri ve cedddimizin kutsal bir mirasıdır.

ŞİŞEDEN FİL ÇIKMASI KADAR HEZEYANDIR

Senin gibilere ve dostun İmralı canisine rağmen Türk kimliği milletin medarı iftiharı olmayı sürdürecektir. Başbakan herşeyi bırakmış muhalefeti tanzime yönelmiştir. Büyüyen Türkiye vizyonuna göre hareket etmeliymişiz. Biz doğal olarak kendimizi biliriz. Başbakan iktidarı halletmiş herşeyi tanzim etmiş BOP'a da bin takla adarak sömürgeciliğin kapak yıldızı olmaya hak kazanmıştır da şimdi sıra muhalefete mi gelmiştir. Erdoğan yabancıların ardısıra yürümeyi millete ayak uydurma mı sanmaktadır. Partilere ayar vermek var mıdır? Erdoğan'ın PKK'ya övgüler yağdırdığı İmralı canisine methiyeler düzdüğü iki dudağından MHP'ye nasihat çıkması şişeden fil çıkması kadar hezeyandır.

HAKLIDIR ERDOĞAN

Haklıdır Erdoğan... Korkaklar zafer anıtı dikemez. Bırakın anıt dikmeyi, Erdoğan soluğu okyanus ötesinde zor alacaktır. Sözde demokratikleşme paketi PKK dayatmalarının ezberlenmiş bir yansımasıdır. Sessiz devrimle övünen Başbakan sinsi devrimle PKK'ya teslim olmuştur. Paket pazarlıkların sonucudur. PKK'nın elinden geçmiş ve sözde akil heyetin raporlarıyla harmanlanmıştır. Uzun süre beklemesinin sebebi budur. Pakette Türk milleti ve TBMM iradesi yoktur. Milletin beklentisi asla yer almamıştır. 11 yıl boyunca hiçbir reformu baskıyla açıklamadıklarını millet için hayırlı olsa neyse onu yaptıklarını yalandan medet umarak açıklamıştır. Acaba milletimiz paketin nesine onay vermektedir. Yandaş medya mıdır millet? Açıktır ki bu ihanet belgesinin patenti terörist başı ve kanlı terör örgütüdür. PKK tehdit etmiş ve Başbakan yapmak zorunda kalmıştır.

BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN AMACINA YAKLAŞTI

Demokras kılıfıyla Türk milletine pazarlanan bu paket özünde PKK'nın yıllardır beklediği hain isteklerin bir kısmıdır. Özerklik federasyon ve bağımsız Kürdistan amacına biraz daha yaklaşılmıştır. 1 Ağustos'ta polis akademisinde kurdelesi kesilen yıkım süreci bir eşiği daha geçmiştir. Erdoğan, imralı çetesi, yandaş basın, sözde aydınlar ve 63'lüklerle el ele vererek Türk milletine operasyonu hızlandırmışlardır.

Demokrasinin yüz karası bu paket İmracı canisiyle birlikte hazırlanmıştır. Bundan şüphemiz yoktur. Erdoğan İmralı canisinin ruhunu okşamıştır. Bölücüler önemli bir mevzi kazanmış PKK başarmış istediğini tümüyle elde etmenin ucuna gelmiştir. Heralde sayın Bülent Arınç bizzat kendisiyle müsemma haline gelen densiz ifadesini bir daha ağzına alamayacaktır.

PKK'nın bölücü taleplerinin kısa orta ve uzun vadeye yayılarak hayata geçirilmesi İmralı canisiyle başbakanın kafa kafaya gelerek hazırladığı yol haritasına göre şekillenecektir.

KÜRSÜDEN ANDIMIZ'I OKUDU

Bu paket PKK'nın filesini doldurmuştur. Son olarak duygulanarak hatırladığımız Andımız'ın kaldırılması büyük bir ahlaksızlıktır. Erdoğan ve zihniyeti her sabah yavrularımızın Türküm demesinin neresinden rahatsızdır? Sayın Erdoğan PKK bu kadar mı seni korkuttu bu kadar mı başını ağrıttı. Yarın aileler okullara gelip bunu protesto ettiğinde Başbakan onlara da gaz sıkacak mıdır? Yavrularımızı ve geleceğimizi PKK'ya havale etme sinsiliği maya tutmayacaktır. Huzurlarınızda Andımız'ın son 2 satırını okumak istiyorum. Varlığını Türk Varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene...