MHP lideri Bahçeli'nin demokratikleşme paketiyle ilgili olarak AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ağır eleştirilerle yüklendi. Bahçeli, ekonomik olarak da 'kara bir tablo' çizdi. Bahçeli'nin, Başbakan açıklarını kapatmanın, başarısızlıklarını gizlemenin, yüz karası becerisizliklerini gözden uzak tutmanın arayışındadır, açıklaması MHP'li vekiller tarafından alkışlandı. 

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları: 

-Milli kimliğin saldırıya uğradığı hazin bir dönemden geçiyoruz. Milli bünyemiz darbeler karşısında korumasız kalmıştır. Sorunların üzerinden gelmek zorlaşmaktadır.

"YANDAŞLAR, ASALAKLAR VE ZEVK DÜŞKÜNÜ TEMBELLER..."

-AK Parti ile birlikte eşitsizlikler sivrilmiş, hukuksuzluklar yaygınlaşmış ve her tarafı sarmıştır. AK Parti iktidarında yandaş milyarderler hızla artmıştır. Türkiye ekonomisi bıçak sırtındadır. 

-İktidarın besleyip büyüttüğü elit, kaymak tabaka geniş imkanlara kavuşurken milletimiz yoksullaşmış. Çalışmadan cebini dolduranlar AK Parti ile altın çağını kazanmştır. Yandaşlar, asalaklar, zevk düşkünü tembeller AK Parti ile altın çağını yaşamışlardır.

-Konyalı biriktirmiş bunlar yemiş, Diyarbakırlı zahmet çekmiş bunlar talan etmiştir. Başbakan ve hükümeti hırsızların geçim kapısıdır.

-Açla tokun yan yana yaşaması sosyal patlamanın fitilini ateşleyecektir. Şu günkü şartlarda 30 milyon insanın barınacağı bir evi yoktur, ısınma problemi çekmektedir. 

-Başbakan Erdoğan 10 yıldızlı otelde tatil yaparken, vatandaşlar açlık çekmektedir. Türkiye'de kara bulutlar dolaşırken, tekeden süt çıkarmanın hayaline kapılan başbakan yalanlarına devam etmektedir. Başbakan açıklarını kapatmanın peşindedir.

"BAŞBAKAN BOŞ KONUŞMAKTADIR"

-Başbakanın PKK'ya verilen ödünler işsizlere nasıl bir yardım sağlayacaktır. Bu kabus paketi beye yarayacaktır. PKK paketi girişimcilere ne getirecektir. Başbakan boş konuşmakta, milletimizle alay etmektedir. Bu kabus paketi ekonomiyi mi çatlatacak, PKK'yı mı canlandıracaktır.

-Başbakan'ın PKK'ya teslimiyeti ekonomide yeni ufuk olarak görmesi vahim düzeyde bilinç kaymasıdır ki böylesi bir kişinin akli ve zihni melekelerinin yerinde olup olmadığı kontrol edilmeldiri.

"BAŞBAKAN YALANLARINA DEVAM ETMEKTEDİR"

-Başbakan Erdoğan adeta hipnoz edilmiş gibidir. Başbakan, uyuşmuş başka alemde yaşıyor gibidir. Başbakan Erdoğan yalanlarına hiç sıkılmadan devam etmektedir. 

-Türkiye'nin ekonomik zaaf ve zayıflıkları arttıkça telaşa kapılan Başbakan ve hükümeti, her fırsatta acizlikleri örtbas etmenin sinsiliğine ve kurnazlığına meyletmektedir.

-2003 yılında askerimizin başına çuval getirilmesini alttan alan Başbakan şimdi bizzat askerimize çuval geçirmiştir. Demokrasinin normalleşmesi ekonominin belini doğrultması için gerek şart başbakan ve zihniyetinin siyasetten silinmesidir.

"BAŞBAKAN SİYASET SAHNESİNDEN SİLİNMELİDİR"

-Başbakanın istismarı sonuç vermeyecektir. Amacına ulaşamayacaktır, Türk milleti her şeyin farkındadır. Gerekli olan Başbakan ve zihniyetinin geri gelmemek üzere siyasetten silinmesidir.

-Malumunuz olduğu üzere siyasetimizin ana fikri önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışına göre somutlanmıştır. Ben merkezli siyaset bize her zaman yabancıdır. Bizi diğerlerinden ayıran ana vasfımız budur.

-44 yıllık yürüyüşümüzde modernlikle geleneğin ilkeli duruşla çağa ayak uydurmanın bağlantısını iyi kurduk. Uyumu hiç bozmadık.

-Cesaretimiz çılgınlığa, heyecanımız yılgınlığa yenilmemiş yenilmeyecektir. Mazisi 1 asrı aşan fikriyatımıza tutunarak, şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatarak siyasi mücadelemizi verdik veriyoruz. 

-Türk milliyetçiliğinin kırmızı çizgileri neyi gerektiriyorsa siyasi kabullerimiz neyi şart koşuyorsa onu yapar onun yanında yerimizi alırız.

-Birileri istedi diye doğrularımızdan ayrılmayız. Birileri kızdı beğenmedi diye çizgimizden dönmeyiz. İç ve dış siyasi tercih tespit ve tavsiyelerimizin hepsi ne olursa olsun Türkiye'nin faydasına dönüktür.

-Bu ilkesel yaklaşımı kenara itip herhangi bir siyasi aktörle kavgaya girmek şöyle dursun abes olmak şöyle dursun saygınlığımızın hiçe sayılması anlamına gelecektir. 

"MHP TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMAYA VARDIR"

-Özellikle Türkiye'nin güvenliği milli çıkarları sözkonusu olduğunda takınacağımız tavır hiçbir zaman belirsiz olmamıştır. Mevzu Türkiye olduğu sürece MHP taşın altına elini koymaya vardır.

"KALIN KAFALILAR" İMASI

-Partimizi illa ki birileriyle anma hastalığına tutulanlar iflah olmaz kronik MHP düşmanı olduklarını kalın kafalarına sokmalıdırlar.

-Suriye sınırında olanlar bellidir. İç savaşa sürüklenmemiz tehlikedir. Erdoğan'ın Esed düşmanlığı ve muhaliflere silah desteği Türkiye'yi zor duruma sokmuştur. Başbakan Erdoğan PYD'li teröristleri farklı tarihlerde Ankara'da ağırlarken teröristler fitne ateşini kaynatmaya devam etmektedirler.

"AK PARTİ SURİYE'DE OLANLARI OKUYAMAMIŞTIR"

-Suriye'de kan dökülmektedir. Ülkemiz adına büyük bir tehlikedir. Suriye'nin kaosa gömüldüğünden beri Türkiye diken üstündedir. Suriye kaynaklı sorunlar insanımız tehdit etmekle kalmamış, bütünlüğümüzü tehlikeye atmıştır. AK Parti hükümeti Suriye'de olanları okuyamamış ve önlem alamamıştır. Suriye'de ölen insanlar, iç karışıklıktan kaçan mülteciler üzüntü veren bir resmi ortaya çıkarmıştır.