Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet  Arslan, Kahramarmaraş Lojstik Merkezi'nin açılışında yaptığı  konuşmada, olağanüstü gayret göstererek çok önemsedikleri Kahramanmaraş Lojistik  Merkezi'ni hizmete açmayı hedeflediklerini vurguladı.

Ülke olarak uluslararası lojistik hizmetleri konusunda çok tecrübeli  ve yetenekli olunduğunu anlatan Arslan, dünyanın dört bir yanına taşımacılık  yapıldığını, Kahramanmaraş'taki yeni alanın da bu kabiliyetleri daha da  geliştireceğini belirtti.

Ülke genelindeki ulaştırma yatırımlarını anlatan Arslan, kara, hava ve  deniz taşımacılığında son 15 yılda büyük atılım yakalandığını aktararak, 81 ilin  tamamını bölünmüş yollarla birbirine bağlamayı hedeflediklerine işaret etti.

Demiryolu ağının geçmişte kaderine terk edildiğini, göreve geldikleri  günden beri adeta seferberlik ilan ettiklerini belirten Arslan, "Yılda 138  kilometre demiryolu yapar hale gelmişiz. Avrupa'nın 6'ncı yüksek hızlı tren  işletmecisi haline geldik. Bu gurur hepimizin. Bununla da yetinmiyoruz. 5 bin  kilometrelik hatta da çalışmamız devam ediyor. Yenilenme, elektrikli, sinyalli  hale getirilmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda 2 bin 505 sinyalli hat miktarını 5  bin 462 kilometreye çıkaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş'ta da önemli yatırımların yapıldığnı belirten Arslan,  bugünKahramanmaraş'ta 12 tane tünelden bahseder hale gelindiğini söyledi.

Havacılıktaki gelişmeye dikkati çeken Arslan, "Ülkemizdeki havaalanı  sayısını 55'e çıkardık. Bu bir devlet politikası. Bu anlamda havacılık sektöründe  yıl sonu itibarıyla 189 milyona ulaşmış olacağız ve yeni bir rekora imza  atacağız." diye konuştu.

Lojistik merkezi konusunda da ülkedeki sayının 8'e ulaştığını, 5  tanenin de inşaatına devam edildiğini belirten Arslan, lojistik merkezlerini çok  önemsediklerini sözlerine ekledi.

80 milyonluk yatırımla hayata geçirilen Kahramanmaraş'taki lojistik  merkezinin ülkenin doğusu ile batısı arasında köprü görevi üstleneceğini anlatan  Arslan, bu merkezi hem yolcu hem de yük taşıyabilen hızlı trenle de destekleyerek  daha da geliştireceklerini kaydetti.

Kente yeni köprülü kavşakların da kazandırılmasıyla ilgili talep  aldıklarını ve bu yönde çalışmalara başladıklarını belirten Arslan, bu sayede  kentin bölgedeki lojstik değerlerinin de artılacağını anlattı.

Türkiye'deki büyümeyi sürdürmeyi hedeflediklerini ifade eden Arslan,  "Dış güçlerin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre adım atan ülke yerine,  halkının, mazluların menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre adım atar bir ülke  haline geldik. Bunu milletimizin desteği ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile  başardık. Allah'ın izniyle böyle devam edeceğiz. Ülkemizi daha da geliştirmeye  çaba göstereceğiz." diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ'A HIZLI TREN GELİYOR

Kahramanmaraş'ı demiryolu konusunda da güçlendireceklerini anlatan  Arslan, "Kahramarmaraş'ın mevcut demiryolu bağlantısını rehabilite ediyoruz.  İstanbul'dan Konya'ya gelen yüksek hızlı tren var. Oradan Kahramanmaraş'a, oradan  da Osmaniye, Mersin, Adana'ya gidiyoruz. Başka deyişle İstanbul'dan hızlı trenle  Kahramanmaraş'a ulaşımı sağlayacağız. Bunun gereğini de yapacağız. İstanbul'dan  Avrupa'ya gidecek hızlı trenle ilgili de çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

ULAŞTIRMA ÇALIŞTAYI FOTOĞRAFLARI

"İSTİŞAREYE UYMAYANLARLA İLGİLİ DURUM AÇIKTIR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da  Kahramanmaraş'ın artık bütün yolların kesiştiği bir merkez haline geldiğini  söyledi.

Bölgede yapılan yatırımları anlatan Ünal, derin bir kriz yaşamış,  geleceğe güvenle bakmayan, uçurumun kenarındaki bir ülkeden artık daha özgüvenli,  gelişime ve yeniliğe açık bir ülke haline gelindiğini kaydetti.

Türkiye'nin bugün hayal bile edilemeyen bir konuma geldiğini anlatan  Ünal, "Gelişmekte olan ülkelerin özgüvenine saldırırlar. Şimdi de 15 yıldır  özgüvenimize saldırıyorlar, hem içerde hem dışarda." dedi.

AK Parti'nin sıradan bir parti olmadığını, millet hareketi, irade  sembolü ve dava partisi olduğunu ifade eden Ünal, "Dava partilerinde işler  istişare ile yürür." ifadesini kullandı.

İşleri istişareyle sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayan Ünal,  "İstişareye uymayanlarla ilgili de durum açıktır. Bugün bizim yaptığımızı  anlamaya çalışanların, bizi anlamalarını beklemiyoruz. Sizden isteğim, özgüvenini  kaybetmeyin, geleceğe umutla bakın." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Arslan ve Ünal, beraberindeki  protokol üyeleriyle merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Bu arada Bakan Arslan, Vali Vahdettin Özkan'ı de makamında ziyaret  ederek brifing aldı.