Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Bahçelievler Gençlik Meclisi'nce düzenlenen Genç Gelişim Akademisi'nin onur konuğu oldu”¦ Üç ay süren seminerler kapsamında başarılı olan gençlere, sertifikalarını veren Davutoğlu, ortaokul ve lise yıllarına uzanan tecrübelerini de gençlere aktardı. Dış politikada rüya görüyor diye eleştiride bulunanlara da hitap eden Bakan Davutoğlu, “Gençlik çağlarımdan bu yana Türkiye için rüyalar görüyorum. Bir halkın geleceği için görülen rüyaları şimdi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Dedelerimizin canını verdiği vatan için yürüyoruz. Rüyaları olmayanlar utansın!” dedi. 

Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezinde gerçekleşen Genç Gelişim Akademisi beşinci sertifika töreninde konuşan Davutoğlu, "Okuduğumuz kaynaklar itibariyle o asırlar süren kadim geleneği ihya etmek için gönül vermiştik ama imkânlardan yoksunduk. 1973 yılında okuyabileceğimiz tüm kitapları toplayalım dedik. Lisede öğretilen şeyler yeterli değildi. Eksiklerimizi tamamlayalım gibi bir çalışmaya giriştik. O dönem Türkiye'de 273 kitap vardı" diye konuştu.

Sertifika törenine Bakan Davutoğlu'nun yanı sıra eşi Sare Davutoğlu, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürü Nazım Dorak, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, meclis üyeleri ve çok sayıda genç katıldı.  

ÇOCUKLUĞUM BAHÇELİEVLER'DE GEÇTİ

Kendisi de bir Bahçelievler sakini olan Bakan Davutoğlu, ilkokula giderken çamurlar arasından geçerek okula gittiğini anlattı. 1971 yılından bu yana Türkiye'nin ve özellikle İstanbul'un çok değiştiğini ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin son 10 yılda çok büyük gelişmeler kaydettiğini aktardı. 

GELECEĞİN LİDERLERİ BURADA YETİŞİYOR 

Genç Gelişim Akademisi'nin beş yıldır devam ettiğini anlatan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, bir dönem boyunca öğrencilerimiz dünya ve Türkiye çerçevesinde pek çok farklı fikri görebildi. Gençlik için en önemli saat aralıklarında seminere gelip fikir alışverişinde bulundular. Her genç buraya kendi iradesiyle, isteğiyle gelerek bizi ayrıca mutlu etti” dedi.  Genç Gelişim Akademisi'ne katılan gençlerin Türkiye'nin gelişiminde önemli işlere imza atacak olan çocuklar olacağını belirten Başkan Develioğlu,  “Sağınıza solunuza iyi bakan muhtemelen Türkiye'nin en iyi yerlerinde oturacak çocuklar buradalar. O yerlere geldiğiniz zaman bizi de unutmayın. 10 yıldır Bahçelievler'de çok önemli işler yaptık. Tüm işler içinde en önemlisi Genç Gelişim Akademisi'dir.  Kıymeti ileride anlaşacak programlardır bunlar. Yarın hayata atılacak olan gençlere seslenerek, hangi işi yaparsanız yapın ısrar edin. İşten işe atlamayın. Başarı muhakkaktır” diye konuştu. 

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI 

Genç Gelişim Akademisi Bakan Davutoğlu'nun yaşamını konu alan bir belgesel hazırladı.  Programın başında gösterilen belgesel nedeniyle çok mutlu olduğunu belirten Davutoğlu, “Benim için hazırlanan Kur'an kursu hocamdan lise arkadaşıma kadar bana emek veren pek çok deruni dostumu, 15-20 dakikalık sürede bu denli güzel toparlayıp taktim ettiğiniz için teşekkür ederim” diye konuştu. Belgeseli izlerken Bakan Davutoğlu'nun gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 

500 GENÇ SEMİNERE KATILDI 

Genç Gelişim Akademisi'nde en az 500 genç her biri kendi alanında uzman siyasetçi, akademisyen, işadamı ve gazetecilerin verdiği seminerlere katılarak tecrübelerden istifade etti. Bu yıl beşincisi düzenlenen akademiye bu güne kadar her biri siyaset, iş dünyası ve medya alanında söz sahibi isimler katılarak tecrübelerini