Bakan Eroğlu, Kahramanmaraş'taki temasları kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı makamında ziyaret ederek, belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Partili belediyelerinin başarılı hizmetlere imza attığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     ''İlçelere gittiğimizde belediye başkanları hangi partiden çoğu kez bilemiyoruz. Ama Ben bir ilçeye gittiğimiz zaman orada AK Partili belediye mi var yoksa başka parti mi girişinden hemen anlıyorum. Eğer Pislik içindeyse sokaklardan lağım suyu akıyorsa bu muhalefet partisine aittir diye hemen anlıyorum ve şu ana kadar hiç şaşmadım. Ama tertemizse, sizi yeşillikler içinde karşılıyorsa, güzel bir imarı varsa o zaman AK Partili belediyeciliğin farkını hemen görüyorsunuz. Girişten hemen anlıyorum. CHP'liler bazen kızıyor ama kızmaya hakları yok işte. Geçmişte ben o zihniyetten İSKİ'yi teslim aldım. Aynı hiç fark yok aynı zihniyet. O zaman çöp dağları vardı. Su sorunu vardı, lağım suları sokaklardan akardı, hava kirliliği vardı.''
     Bakan Eroğlu, gelecek yerel seçimlerde AK Partili belediyelerin şaha kalkacağını ifade etti.
    
     -''Yurt dışına çıktığımız zaman şimdi bizi baş köşeye oturtuyorlar''
    
     Bakan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde ise Türkiye'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde muazzam bir dönüşüm gerçekleştiğini vurguladı. İktidarları döneminde yapılan hizmetleri anlatan Bakan Eroğlu, ''Bakınızı paramızdaki 6 sıfır meselesini biliyorsunuz. Bazen yurt dışında Türk parasını gösterdiğimizde utandığımızı biliyoruz. Allah'a şükür 6 sıfırı atıverdik. Bazı yazar çizerler 'bu hükümet 6 sıfırı atamaz' dediler. 'Atarsa kalemimizi kırarız' dediler. 'Bu hükümet hiç kimsenin başaramadığı SSK hastanelerini, bütün hastaneleri birleştirirse, sağlıkta dönüşüm yaparsa kalemimizi kırarız' diyenler oldu. Ama kalemi falan kıran yok. Bunların hepsi gerçekleşti. Nereden nereye geldi. Yurt dışına çıktığımız zaman şimdi bizi baş köşeye oturtuyorlar. Eskiden bizi köşede oturturlardı. Çünkü borcumuz vardı. Ekonomik açıdan geri durumdaydık. IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcumuzdan dolayı boynumuz büküktü. Ama şu anda bütün dünyada başı dik bir Türkiye var'' şeklinde konuştu.
    
     -''Hedefe koşar adımlarla ilerliyoruz''
    
     Eroğlu, siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrarın olamayacağına işaret ederek, Türkiye'nin tırmanışa geçtiğini ve bu tırmanışın devam edeceğini belirtti. ''Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur'' diyen Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Onun için bizim büyük hedefimiz var. Bizim kızıl elmamız var. Geçenlerde sayın Başbakanımız 2023'ten sonra yeni bir hedef gösterdi '2071' dedi. Şimdi biz hedefe koşar adımlarla ilerliyoruz. Hedefimiz büyük. Üniversitede ders verirken 'Türkiye'de bu yatırımlar neden sürüncemede kalıyor' diye düşünürdüm. Basit bir hastane 15-20 yılda bitmiyor. Basit bir gölet 30 yılda bitmiyor 'nasıl oluyor bu iş' diye merak ediyordum. Bunun tahlilini yaptım. Neticede 2 şey buldum. Bir kere hortumlar vardı. Havuzda su birikmiyordu. Devletin topladığı vergilerin yüzde 86'sı faiz ödemelerine gidiyordu. Böyle havuza su dolar mı- Devletin parası bol dememin sebebi budur. Bu yüzden her yerde yatırım yapıyoruz. Allah'a şükür destan yazıyoruz. Bakanlığımız bünyesinde bin 128 tesisi geçen yıl sonuna kadar açtık. İnşallah bu yıl da 500 ila 600 tesisi açacağız. Bakınız bir yılda 412 tesis açıyoruz. Peki bizden önce de hükümet vardı, daha çok vergi topluyorlardı. 3,5 yılda DSİ'de ne kadar tesis açılmış diye baktım sadece 9 tesis yani yılda 3 tesis. 3 tesis nerede 412 tesis nerede. İşte farkımız bu.''
     Ziyarette AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Bakan Eroğlu'na yöreye özgü bakır fincan takımı hediye etti.