Burada Kahramanmaraş'a yapılan yatırımlardan bahseden Eroğlu: “ Kahramanmaraş'a 45 proje ile geldik ama Mesut Tuğrul'un önerisi ile projeyi 46 yaptık. Şimdi ise 47, 48'e doğru gidiyoruz” dedi.

 

Bir dizi incelemelerde bulunmak için Kahramanmaraş'a gelen Bakan Eroğlu, Valilik, Belediye ve AK parti ziyaretlerinin ardından kentin tek televizyonu Aksu TV'ye konuk oldu. Burada Manşet Gazetesi Yazı İşleri Mesut Tuğrul'un hazırlayıp sunduğu Moderetör programına katılan Baman Eroğlu, Başbakan'ın Kahramanmaraş sevgisine dikkat çekti.

Bakan Eroğlu, yaklaşık bir saat kadar süren özel programda Kahramanmaraş'a yapılan yapılması planlanan yatırımları anlattı.  

Kahramanmaraş'ın isteğine göre mezarlıkların göl manzaralı olacağının atını çizen Bakan Eroğlu :” Vatandaş talep etmiş, bizde yerini tahsis ettik.” Dedi.

Eroğlu şunları kaydetti: “Her seçimde yüzde 70 ile Kahramanmaraş destan yazdı. Yiğit ve kahraman insanların diyarına ne yapılsa azdır. Başbakanımız Kahramanmaraş'a çok büyük önem veriyor. Başbakan'ın şu an için Kahramanmaraş'a özel talimatı var ne kadar eksik varsa yapın dedi. Kahramanmaraş için seferberlik ilan ettik. Yatırımcı bakanlıkların hepsi geçen yıl 3 milyar TL Kahramanmaraş için yatırım yaptı. Kahramanmaraş Kahramanmaraş olalı böyle yatırım görmedi. Yapılacak daha çok yatırım var. Burası yatırıma susamış bir il. Biz bakanlıkta bulunan tüm müdürlükler ile buraya geldik.”

BURAYA GELİRKEN DONDURMA GETİRMEDİK

Bakan Eroğlu, Valilik ziyaretinde Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mesut Tuğrul ile arasında geçen 46 proje olayını da şöyle anlattı: “Buraya gelirken Kahramanmaraş dondurması getirecek halimiz yok. Kültürümüzde bir yere giderken mutlaka hediye gider. Bizde buraya Maraş dondurması değil yatırımla geldik. Bu sefer heybemizi dolu gidelim. Özellikle milletvekillerimiz bakanım heybeniz dolu gelin diye söylediler. Şu anda alınan yatırımlar heybeyi taşırdı, tırla geldik. Bugün 45 yarımla geldik, sizde valilikte Kahramanmaraş'ın plakası 46, bunu 46'ya tamamlayalım dediniz. Bizde hemen 46 proje yaptık.”

BÜYÜKŞEHİR YASASI İLLER ÇOK DAHA YATIRIM ALACAK

Veysel Eroğlu, Mesut Tuğrul'un büyükşehir sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Büyükşehir kanunu çıktı. Nüfusu 750 binden büyük iller büyükşehir olacak. Bunun faydası çok. Hükümetten gelen paylar artıyor, imar bütünlüğü sağlanıyor, en ücra köşelere kadar hizmet gidecek. Artık çöpler bile katı atık tesislerinde geri dönüştürülecek. Yom knerlaraı, hastane bahçeleri, mağbedler, mezarlıklar hepsi ağaçlandırılacak.”

MANZARALI MEZARLIK ALANI

Kahramanmaraş Belediyesine manzaralı mezarlık başvurusunda bulunulduğunu hatırlatan Eroğlu: “ Ormanlardan belediye başkanı mezarlık alanı istedi. Vatandaş göl manzaralı mezarlık olsun diye talep etmiş. Bizde ormanlık alandan Kahramanmaraş için güzel bir yer tahsis ettik. 2012 yılında 126 bin dekar alanda çalışma yapılacak. 16 mesire ve dinlenme yeri, bir bal ormanı açılacak ardından bir bal ormanı daha kurulacak.” Şeklinde konuştu.

TARIM VE TOKİ'NİN YATIRIM YILI OLDU

Bakan Eroğlu, Kahramanmaraş'a gelen diğer yatırımlar hakkında ise şunları kaydetti: “

Tarım burada çok önemli Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, burada geçen yılsonuna kadar 693 milyon TL'lik yatırım yapmış. TOKİ 19 tane büyük proje yürütmüş, 2 bin 305 konutu hazırlamış bu konutlarda yüzde 90 oranında bitiş sağlanmış. Artık hizmet verileyen yer kalmayacak. Eskiden belde ve köylere hizmet verilemiyordu. Başbakanımız köylere süratli şekilde hizmet verelim. Projenin ismini koydu. KÖYDES projesi ile 7 milyar TL köylere para harcandı. Köylerin yüzde 99'una su getirildi. Yollar yapıldı, yollar tamamlandı. Kahramanmaraş'ta bulunan orman köylerine bir mesirelik alan yaparız. Nasıl ki okullar hayat olsun diye çalışma yapılmışsa köylerde de aynı şekilde hizmet verilecek.”

CEVİZ ORMANI

Edirne'de ormanın bozuk alanlarını ceviz ormanı yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, talep olduğu takdirde aynı uygulamanın Kahramanmaraş içende yapılacağını belirtti. Eroğlu: “Kahramanmaraş'ta bozuk orman alanlarına ceviz ormanı dikme planımız var. Edirne'de bu uygulama çok tuttu. Orada bu işle uğraşan her bir çiftçi aylık 3 bin TL'den fazla para kazanıyor.” Dedi.

SİZ PROJEYİ 50'YE KADAR ÇIKARACAKSINIZ

Bakan Eroğlu'nun gelişinden bu yana takip eden ve sonrasında hazırladığı Moderatör programına kadar eşlik eden Mesut Tuğrul ile Bakan Eroğlu arasında proje pazarlığı yaşandı. Bakanın valilik ziyaretinde 45 projeyi 46 yaptıran Tuğrul, proğramında Gavur gölüne yapılacak projeyi aktarınca Bakan Eroğlu: “Siz 45'inci projeyi 46, 47'ye 48'e doğru gidiyor. Ben bir an önce programdan kaçayım.” Şeklinde espiri yaptı.

Haber: Mustafa Kılınç