Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Antalya’nın Döşemealtı ilçesine hastane sözü verdi, AK Parti İlçe Teşkilatı böyle bir talebin olmadığını açıkladı. Bu çelişkiye tepki gösteren CHP ise halkın kandırıldığını ileri sürdü.

Döşemealtı Belediyesi'nin şubat ayı olağan meclisi CHP’li Turgay Genç’in başkanlığında gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun 2 Mart 2014 tarihinde Döşemealtı’na yaptığı ziyarette verdiği hastane müjdesi AK Parti ile CHP'liler arasında tartışmaya sebep oldu. Bakan Müezzünoğlu'nun hastane sözünün Antalya’da yayın yapan bazı gazetelerde geniş yer bulmasına karşın AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Tosun’un "Böyle bir talep yok" açıklması şaşkınlıkla karşılandı. Bunun üzerine CHP'li Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçede vatandaşlarla yapılan anketlerde hastane talebinin ilk sırada çıktığını belirterek, Tosun'a tepki gösterdi. Genç, "Hükümet olarak vatandaşın sesini dinleyip gideceksin ve devlet hastanesi yaptıracaksın." dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ: BEN Mİ YAPTIRACAĞIM?

AK Parti Döşemealtı Grup Sözcüsü Tosun'un "Ben mi yaptıracağım" demesi üzerine Başkan Genç, "O zaman özel hastane yaptırıp bölgenin hastane ihtiyacını gidermek için projeme engel olmayacaksın. Döşemealtı'na hastane yapılmasının karşısında durmayacaksın." karşılığını verdi.

Turgay Genç geçen yıl mart ayının ilk haftası seçim çalışmaları nedeniyle Döşemealtı’na gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun basına yansıyan sözlerini de gönderme yaparak, "Sayın Bakan Döşemealtı'na geldiğinde 'Döşemealtı'nın Hastane Projesi masamızda ve yatırım planlamasına aldık bir sonraki gelişimizde hastanemizin temelini atarız.’ diye beyanatları yayınlandı. Ama sonuç ortada ve herhangi bir hastane yatırımlarının olmadığı görülmektedir." diye konuştu.

Başkan Genç, ayrıca AK Parti Döşemealtı grubu tarafından başta Kırkgöz olmak üzere birçok projenin kasıtlı olarak engellendiğini kaydetti. Genç, bölgenin gelişimi için hazırlanan projelerin kimler tarafından ve ne gerekçe ile engellendiğini de Döşemealtı halkına ve kamuoyuna anlatacağını aktardı.