Işık, Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca (YİKOP) Kayseri yolu üzerinde 54 milyon lira değerindeki eğitim ve sosyal tesislerin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, iktidarları boyunca yapılan yatırımlarla eğitimin nitelik altyapısını oluşturduklarını belirterek, nitelik artışını sağlamak için hiçbir yatırımdan bugüne kadar geri kalmadıklarını söyledi.
Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin büyük bir kısmının yeraltı ve üstü kaynaklarının sıfır noktasına yakın olduğunu ifade eden Işık, şunları kaydetti:

"Bugün dünyada en gelişmiş ülkelere bakıldığında çok büyük bir kısmının yeraltı ve üstü kaynaklara sahip olmadığını görürüz. Avrupa yeraltı kaynakları açısından çok zengin bir kıta değil. Bugün dünyada 50 bin doların üstünde milli gelire sahip olan pek çok ülke de petrol zengini değil. Buna mukabil petrol, altın ve doğal gaz yatakları fazla olan ülkelerde dünyanın en zengin en gelişmiş ülkeleri değil.  Peki bir tarafta hemen paraya çevrilen Allah vergisi nimet varken bu ülkeler neden zengin olamıyor da yeraltı ve yer üstü kaynağı hemen hemen sıfır noktasında olan ülkeler dünyanın en zengin ülkeleri oluyor. İki grup arasındaki temel fark nitelikli insan kaynağıdır."

Işık, dünyada en önemli kaynağın nitelikli insan kaynağı olduğunu vurguladı.

"Eğer bir ülkenin nitelikli insan kaynağı varsa kalkınmasını, gelişmesini ve büyümesini kararlılıkla yürütebilir" diyen Işık, İsviçre, İsveç ve İskandinav ülkeleri Norveç hariç doğru düzgün yeraltı ve üstü kaynağının olmadığını fakat Almanya ve Güney Kore gibi ülkelerin ise en değerli hazinelerinin insan kaynağı olduğunu kaydetti.

Bir ülkenin insan gücünün o ülkenin geleceğini şekillendiren en önemli kaynağı olduğunu vurgulayan Işık, insan gücünün nitelikli hale getirilmesinin çağımızın en önemli önceliği olduğunu ifade etti.

Bir ülkenin, geleceğin dünyasında "ben var olacağım" diyebilmesi için en büyük yatırımı eğitime yapmak durumunda olduğuna işaret eden Işık, "AK Parti iktidarları olarak bu gerçekten hareketle 13 yılda yapılan yatırımlarla eğitimin nitelik altyapısını oluşturduk. Bundan sonrada en önemli olanın da nitelik artışı olacağıdır" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise Türkiye Cumhuriyeti devletinin 470 milyar liralık bütçesinin yaklaşık 390 milyarını vergi gelirinden, kalan kısmını ise diğer gelirlerden elde ettiğini belirtti.

Türkiye'nin ne Suudi Arabistan gibi petrol yataklarına ne de Rusya gibi doğal gaz kaynaklarına sahip olmadığını söyleyen Ünal, "Biz kendi kaynaklarını en iyi şekilde kullanması ve bu kaynakları iyi organize, koordine ve planlama yapması gereken bir ülkeyiz. Hamdolsun 13 yıldan beri damla damla adeta biriktirerek ve planlayarak bu yatırımları gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER FOTOĞRAFLARI

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise eğitim yatırımlarıyla Kahramanmaraş'ın bu konudaki ihtiyaçlarının hızla giderildiğini söyledi. 54 milyon liralık yatırımın temelinin atıldığını anımsatan Güvençer, bunda en önemli desteğin AK Parti Grup Başkanvekil Mahir Ünal, ve milletvekilleri olduğunu sözlerine ekledi.

Onikişubat Kaymakamı ve YİKOP Başkanı Mustafa Anteplioğlu'nun konuşmasın ardından, 6 okul, 5 öğrenci pansiyonu, 2 spor salonu, 500 kişilik konser salonu, toplum sağlığı merkezinden oluşan tesislerin temeli atıldı.