Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 'Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. yılında 100 bin mektup' sloganıyla hayata geçirilen 'Gençlerden ecdada mektup yarışması' kapsamında gençler, ecdada seslenebilme imkânı bulacak.

Ağrı Gençlik Merkezi Müdürü Metin Alıcıaslan konu hakkında yaptığı açıklama da; ”Milli ve manevi duyguları canlı tutmayı amaçlayan etkinliğin bir parçası olmak isteyen Ağrı’lı gençleri, mektuplarını 27 Mart 2015 tarihine kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın internet adresine ulaştırmaları gerekiyor. Çanakkale Zaferi ile Sarıkamış Harekâtı konu başlıkları altında düzenlenecek yarışmanın başvuru formu ile yarışmaya ilişkin gerekli bilgilere http://www.gsb.gov.tr/r/GenclerdenEcdadaMektup internet sitesinden ulaşılabilecek.
11 – 14 / 15 – 18 / 19 - 29 yaş grubu olmak üzere 3 farklı kategoride yapılacak yarışmada dereceye girenlere ise çeşitli ödüller verileceğini belirten Alıcıaslan; ”Birinci olan yarışmacıya ultrabook ve bakanlık kitap seti, ikinciye dizüstü bilgisayar ve bakanlık kitap seti, üçüncüye akıllı telefon ve bakanlık kitap seti hediye edilecektir. Ayrıca yazdıkları mektupla ilk 100’e giren gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen projelere katılmada öncelik hakkına sahip olacak.
Yarışmanın sonuçları ise www.gsb.gov.trvehttp://www.gsb.gov.tr/GenclerdenEcdadaMektup sitesinden duyurulacaktır. Ayrıca dereceye girenler Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftasında 81 il temsilcisiyle beraber Ankara’ya davet edilecek. Tüm Ağrılı gençlerimizi “Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması”na davet ediyorum" dedi.