Malatya Flaş Haber dergisinin bir otelde düzenlediği Yılın En İyileri Ödül Töreni'ne katılan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, burada yaptığı konuşmada, katılımcılara Bakan Bülent Tüfenkci'nin sevgi ve saygılarını getirdiğini söyledi.
Yoğun programı nedeniyle törene katılamayan Tüfenkci'yi temsilen "Yılın Siyaset Adamı" ödülünü almak üzere kendisinin geldiğini belirten Çiftci, şöyle konuştu:

"Sayın Bakanımızın çalışma arkadaşı olarak, onun yardımcısı olarak Malatya'da, onun adına verilen bir ödülü almanın benim için bir onur olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü Malatya'nın yetiştirmiş olduğu siyaset adamı ve devlet adamı olarak bugün tüm bölgeyi temsil eden Sayın Bakanımızın Malatya için de tüm bölge için de ülkemiz için de çok büyük bir şans olduğunu düşünmekteyim. Ve inşallah Sayın Bakanımızın bu bölgeye yapacağı yatırımlar, çalışmalar, gerek Bakanlığımız ve diğer bakanlıkların koordinesiyle birlikte bölgemiz hakikaten çok önemli bir şans ve çok çok önemli bir fırsat yakalamış bulunmaktadır."

Yerel basının önemini vurgulayan Çiftci, "Yerel basın, o ilin, şehrin bütün dinamiklerinin harekete geçirilmesi adına, şehirle bürokrasinin, şehirle hizmetlerin, şehirle ulusal basının bir araya gelmesi ve o şehirdeki bütün her şeyin olduğu gibi aktarılması adına çok çok önemlidir. Bundan dolayı da bu ödülün çok çok anlamlı ve önemli olduğunu düşünmekteyim" dedi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı da kamu yararına yapılacak habercilikte basının önemine dikkati çekerek, birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaç duyulan bu günlerde gazetecilere çok daha önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından Malatya Flaş Haber İmtiyaz Sahibi Remzi Hayta, Tüfenkci'nin plaketini Bakan Yardımcısı Çiftci'ye takdim etti.

- İl protokolünün önemli isimlerine de ödül verildi

Törende Vali Kamçı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya Devlet Hastanesi Yöneticisi Erhan Berk yılın bürokratı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz ve Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük yılın belediye başkanı ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'ya yılın siyaset adamı ödülü verildi.

Törene çok sayıda davetli katıldı.