Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK), Bank Asya'nın TMSF'ye devrine karar vermesi ile ilgili olarak, "Bank Asya'ya el koyma, siyasi iktidarın seçime sayılı günler kala köşeye sıkışmanın verdiği çaresizlikle algı oluşturmaya yönelik siyasi bir girişimdir. Bir gazetenin gün yüzüne çıkardığı gerçekler siyasi iktidarın kimyasını bozdu. Gündem değiştirilmesi gerekliydi, ülke ekonomisini ateşe atarak Bank Asya'ya çöreklenmeyi tercih ettiler." dedi.

Çakmak, 'Demokrasiye Nefes Ver' seçim çalışması kapsamında Manavgat, İbradı ve Akseki ilçelerinde 5 bin çocuğa balon dağıttı. Ülkenin en önemli sorununun 'dikta bir rejimle' karşı karşıya olma olduğunu belirten Çakmak, ülkede bağımsız yargı, basın özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, kişi hak ve hürriyetlerinin en sonunda BDDK'nın katılım bankası Bank Asya'yı TMSF'ye devretmesini serbest teşebbüse bir darbe olarak niteledi.

Kendisinin de Bank Asya mudisi olduğunu belirten Çakmak, BDDK'nın sermaye yeterliliği yüksek kar açıklayan bankaya ileride sıkıntı olabilir diye el koymasının ülkenin hukuk noktasında sözün bittiği yer olduğunu belirten Çakmak, Bank Asya'ya el koydurmanın yegane sorumlusunun Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan olduğunu, Babacan'ın dokunulmazlığı kalktığında suç işlenmesine sessiz kalma ve ortak olmadan çok yüklü tazminatlar ödemeye mahkum olacağını kaydetti. Çakmak, şu ifadeleri kullandı: "Ülkemiz geldiği noktada resmen dikta bir rejime dönüştü. Hukuk ayaklar altında. Bir ülkede basın hürriyeti, ifade hürriyeti, kişi temel hak ve hürriyetleri, hür teşebbüs hürriyeti anayasal güvence altında olmasına karşı bugün Anayasa Mahkeme görevini yapmamaktadır. Bank Asya'ya el koyma siyasi iktidarın seçime sayılı günler kala köşeye sıkışmanın verdiği çaresizlikle algı oluşturmaya yönelik siyasi bir girişimdir. Bir gazetenin gün yüzüne çıkardığı gerçekler siyasi iktidarın kimyasını bozdu. Gündem değiştirilmesi gerekliydi, ülke ekonomisini ateşe atarak Bank Asya'ya çöreklenmeyi tercih ettiler."