Başbakan Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bitlis'te konuştu. Cemaat'e yüklenen Başbakan, Said Nursi'yi örnek göstererek, "Nursi hak bildiği yoldan dönmedi. Değerlerinden ödün vermedi. Talebe yetiştirmekten başka işi olmadı. Ülkesini sürgünlere hapislere rağmen terk etmedi." dedi.

"BEN BUNLARIN İNANÇLARINDAN ŞÜPHE EDİYORUM"

Pensilvanya'daki zatın Said Nursi ile alakası yok. Onu hayatında bir kez görmüş değil. Ben bunların inancından da şüphe ediyorum! Benim dinimde böyle bir şey yok. İnsanların mahrem görüşmelerini kaydederek, devlet sırlarını kaydederek ne yapmaya çalışıyorsun.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

"Kayseri'den Muğla-Muş'a gelirken Kırşehir'de meydana gelen kazada şehit memurlarımız için Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı polislerimize acil geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şehit polislerimizin ailelerine sabırlar diliyorum. Görevleri başında şehit olan polislerimizin mekanı inşallah cennet olur. Biz hiçbir güç karşısında eğilmez yalnız rükuda eğiliriz. Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz.

"BÜYÜK DEVLETLER BÖYLE ŞEYLERLE UĞRAŞMAZ"

Burada 5 parti birleşti. 5'ni bir araya getir 5 çürük yumurta. Biz 50 yıl öncesi isimleri iade ediyoruz. İsimlerle uğraşmak küçük insanların işidir. Biz büyük bir devletiz. Büyük devletler böyle şeylerle uğraşmaz. 

"SAİD NURSİ'YE BÜYÜK ZULÜMLER YAPTILAR"

Said Nursi'ye büyük zulümler yaptılar. Bütün ömrü hapishanelerde ve sürgünlerde geçti. Talebelerine çok zulmettiler. Nursi hak bildiği yoldan dönmedi. Değerlerinden ödün vermedi. Talebe yetiştirmekten başka işi olmadı. Ülkesini sürgünlere hapislere rağmen terk etmedi. Yasaklanan toplatılan kitaplar özgürlüklerine kavuşuyor."

''NE HİZMET VERDİLER''

''Yer isimleri 27 Mayıs ve 12 Eylül'ün ardından değiştirildi. Said Nursi'nin köyünün adını değiştirmişlerdi, Nurs köyünün ismini biz iade ettik. Güroymak'ın ismi Norşin olarak değişecek. Biz 27 Mayıs ve 12 Eylül'de insanımıza yapılan bir zulmü ortadan kaldırdık. Devlet ile milleti muhabbetle kucaklaştıracak reformlar yapıyoruz.Yasaklanan, toplatılan kitaplar artık özgürlüklerine kavuşuyor. Bizim ilme ve alime hürmetimiz bellidir. Bunlar kalkıp biz Kürtlerin temsilcisiyiz diyorlar, Bizim vatandaşlarımıza ne hizmet verdiler? Belediye demek hizmet demektir''

"GÖRÜŞMELERİ KAYDA ALANDAN ALİM OLUR MU?"

''Mahrem telefon görüşmelerini dinleyeceksin, şantaj yapacaksın, ondan sonra da alimim diyeceksin. Bir başbakanın görüşmelerini kayda alanlardan alim olur mu? Ben bunların inancından şüphe ediyorum. Gerçek cemaatler, kirli ilişkilere batmış olanlarla aralarına mesafe koymalı.''

"BDP'NİN HİZMET DENİLEN BİR DERDİ VAR MI?"

''SMS'ler çekiliyor, AK Parti'ye oy vermeyin. CHP'ye MHP'ye oy verin diyorlar.
Bunlar ne zaman bu ülkeye selamet getirdiler ki şimdi getirsinler.
Bu 3 kafadarın gideceği yer uçurumdur.''

"ÖRGÜT KURUP HERKESİ DİNLEMİŞLER"

''Mersin'de 123 kişiyi uydurma nedenlerle dinlemişler. CHP'yi de MHP'yi de dinlemişler. Bunun dışında Selam örgütü diye örgüt kurup 3 yıldır herkesi dinlemişler. Biz dinlemelerin üzerine giderken bu CHP ve MHP neden susuyor. Çünkü Pensilvanya susun diyor.''