Ak Parti'nin Afyonkarahisar kampının son gününde yapılan 4.5 saatlik basına kapalı toplantıda milletvekilleri, Başbakan Erdoğan'a 30 soru yöneltti. Başbakan bazı vekillere üslup uyarısında bulunurken "Genç kadroya çok güveniyorum" sözleriyle de parti içindeki genç vekillerden ne kadar umutlu olduğunu ispatladı.

Soruların büyük bölümü Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili oldu. Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda Başbakan olacak isimle ilgili yorumlar üzerine, "Bu işi yapacak arkadaşımız çok. Yeni yetişmiş genç kadroya çok güveniyorum" dedi.

”˜ÜÇ DÖNEM MESELESİ BİTTİ'

Başbakan Erdoğan, üç dönem kuralıyla ilgili, "İki konuyu istişare ettik. Cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istedikleri ve 3 dönemi. MKYK'da görüştük ve karara bağladık. 3 dönem meselesi bitmiştir" dedi

ÜSLUP UYARISI

Başbakan Erdoğan, Köşk'e çıkmasını istemeyen bir milletvekilinin, ANAP örneğini verirken, "Yıldırım Akbulut gibi kişiliksiz bir Başbakan" ifadesini kullanması üzerine müdahale etti. Erdoğan'ın, "Bu ülkenin Başbakanlığını yapmış bir isme böyle denilmesini bir AK Parti milletvekiline yakıştıramadım. Böyle bir üslubu doğru bulmuyorum" dedikten sonra, "Bizim sürecimiz çok daha farklı. ANAP'ın oylarında düşüş vardı. Biz ise her seçimde oyumuzu artırarak devam ettik. Biz kolektif olarak yükselen bir durumdayız. Bu işi yapacak arkadaşlarımız çok. Yeni yetişmiş genç kadroya çok güveniyorum" dediği öğrenildi.

”˜DEVLET BAŞKANI'

Köşk'e çıkması durumunda yetkilerini tam olarak kullanacağı yönündeki mesajını yineleyen Başbakan Erdoğan'ın, Anayasa'nın 104. maddesine atıf yaparak, "Bizim Cumhurbaşkanımız devlet başkanlığı imkânlarına sahip olacak. Devlet başkanlığı statüleriyle geliyor" dediği belirtildi.