Görüşmenin ardından açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “İş dünyası olarak seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz. Seçim sonucunda ülkemizde huzurun sağlanmasını arzu ediyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yaptığı istişare toplantıları kapsamında 10 işadamı derneğinin başkanlarıyla biraya geldi. TOBB'da 1 saat 55 dakika süren toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, ASKON Başkanı Mustafa Koca, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça katıldı.

Toplantıya ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım da katıldı.

ORTAK AÇIKLAMA HİSARCIKLIOĞLU'NDAN

Sayın Başbakanımız cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin fikirlerini iş dünyamızla paylaşmak ve görüşlerimizi almak için ziyaretimize geldiler.

Bu kapsamda Türkiye İhracatçılar Meclisi, TÜSİAD, MÜSİAD, TÜRSAD, TÜRSAB, Türkiye Müteahhitler Birliğimiz, TÜMSİAD ASKON TÜRKONFED, TÜROFED ve TOBB olarak Sayın Başbakanımızı ağırlama misafir etme şansını yakaladık. Öncelikle bu istişare ziyaretini gerçekleştirdiğimiz için gerek şahıslarımız gerekse temsil ettiğimiz iş dünyası adına kendilerin teşekkür ediyoruz. Bu minvalde sayın başbakanımıza bütün kurumlarımız bütün başkanlarımız görüşlerini iletti. İlkeler üzerinde hareket edilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Seçimler milli iradenin tezahür ettiği demokrasinin en önemli mekanizmalarından biridir. Seçim cumhurbaşkanını ilk defa halk oyuyla seçilecek olmasından dolayı farklı bir önem kazanıyor. İş dünyası olarak cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz. Böylece seçim sonucunda ülkemizde huzurun sağlanmasını da arzu ediyoruz. Huzur bulalım ki iş dünyası olarak işimize odaklanalım. Daha fazla üretim, daha fazla yatırım, daha fazla ihracat yapalım. Zaten bizim görevimizde tüccar ve sanayicilerimizin çalışma ortamlarını iyileştirmek rekabet güçlerini artırmak üzere çalışmak ve çözümler üretmektir. İstişare ziyaretleri için sayın başbakanımıza iş dünyamız adanı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, açıklamasının ardından soru almayacağını belirterek, “Hepimiz bu açıklamada on kuruluş mutabıkız. İfade edeceğimiz budur” dedi.