Dolmabahçe'deki toplantıya katılan gazeteci Fikret Bila, Gülen Cemaati'nden Erdoğan'a sulh mektubu geldiğini söyledi.

 Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'de gazeteci ve yazarlarla buluştu. Toplantının bir bölümü basına kapalıydı. Toplantıya katılanlar çıkışta görüşmeyle ilgili açıklama yaptılar. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Başbakan'ın ""Islak imzalı mektup gelmiş. Gülen ya da üst düzey cemaat mektubundan gelmiş anlaşılan." dediğini açıkladı.

Toplantıya katılan gazeteci ve yazarlar çıkışta açıklamalarda bulundular.

FİKRET BİLA:
Yeniden yargılama haktır dedi. Meclis'te düzenleme yapılabilir dedi. Kesinleşmiş davalar için bazı düzenlemeler yapılabileceğini söyledi. HSYK'nın yapısı yeniden düzenlenebilir. Buna da açık gözüküyor.
Sürekli ”˜Şantaj altında çalışamayız' dedi. Operasyonun durdurulması gibi beklentiler içinde olduğunu anladım. Islak imzalı mektup gelmiş. Gülen ya da üst düzey cemaat mektubundan gelmiş anlaşılan.

MEHMET BARLAS:
Halk Bankası konusunda ”˜'BDDK'ya talimat verdik, incelettik, Halk Bankası tertemiz çıktı'' dedi.Anladığım kadarıyla İade-i muhakeme yolları araştırılıyor. Adalet Bakanı'na talimat verilmiş. Yanlışlık varsa nasıl düzeltilir diye..

AKİF BEKİ:
İfadeleri güçlüydü. Kendisini güçlü sözlerle ifade etti.Hükümete yapılan yargı darbesi olarak nitelendirdi. 4 saat boyunca bu konu etrafında konuşuldu. 17 Aralık komplosu dediği hadiselerin yansımaları konuşuldu.
Yazılı olarak iletilen bir teklifin olduğunu söyledi. Dershaneler konusunda talepler olduğunu ama bu konularda pazarlığa açık olmadığını söyledi.

CAN PAKER:
Başbakan çok kararlı. Bunu Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir darbe olarak lanse ediyor. Açılım sürecine etki etmeyeceğini söyledi Beşir Atalay. Başbakan da ”˜Kürt meselesi demek yanlıştır. Kürt vatandaşımın sorunu olabilir. Avrupa'daki bidliğim devletler bunu körüklüyor'' dedi. AB ile ilişkilerde gevşeme olmayacağını söyledi. Cemaatle ilgili olarak kimseyle pazarlığa girmeyiz dedi.

DOĞU ERGİL:
Başbakan, Kendisinin şahıs olarak, hükümet olarak sapasağlam durduğunu, uluslararası düzeyde Türkiye'nin fazla fire vermediğini söyledi.Başbakan yolsuzluğun bir araç olarak kullanıldığına ve hükümetinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına inanıyor.

ALİ BULAÇ:
Camiaya karşı operasyon düzenlenecekse bunun binlerce insanı mağdur edebileceği söylendi. Başbakan da 'Bu konuda dikkatliyiz. Öyle bir şeye mahal vermeyiz. Ama devletin içinde yapılanma varsa onları tasfiye etme konusunda kararlı olduğunu söyledi.

İadei muhakeme olabileceğini söyledi. Bu konuda Adalet Bakanlığı'nın çalışması olduğunu belirtti