AK Parti Genel Merkezi'ndeki kahvaltılı toplantıya, bölge illerinin milletvekillerinin yanı sıra belediye başkanları, il başkanları ve il kadın kolları ile il gençlik kolları başkanlarının da aralarında bulunduğu 100 kişi katıldı. Milliyet'te yer alan habere göre yaklaşık 3 saat süren, basına kapalı toplantıda çözüm süreci, yerel seçimler ve bölge illerinin sorunları konuşuldu. Erdoğan toplantıda son anketleri de açıkladı. Çözüm sürecine desteğin günden güne arttığını ifade eden Başbakan Erdoğan, son anketlere göre kararsızlar hariç desteğin yüzde 57,7 olduğunu dile getirdi.

Terörü bitirmeye kararlı olduklarını ve son birkaç haftadır iyi yol aldıklarını belirten Erdoğan'ın “Günden güne destek artıyor. Gelen anketler bunu gösteriyor. Muhalefet eleştirse de başarılı bir süreç yaşanıyor. Bu süreçte size de büyük görevler düşüyor. Akan kanın durması ve annelerin ağlamaması için çok çalışmanız lazım. Halka gelinen noktayı iyi anlatın. Yaptıklarımız vatandaşa nasıl yansıyor, nasıl değerlendiriyorlar, ayrıntılı bize bunları ulaştırın. Bir sıkıntı var mı? Siz de sürekli dolaşın” dediği öğrenildi.

Erdoğan'ın, teşkilata yerel seçim talimatı da verdiği bildirildi. Oy oranlarının diğer illere göre düşük olduğu Akdeniz Bölgesi'nde özel çalışma isteyen Erdoğan'ın, özellikle büyükşehir belediyelerinin alınmasını istediği belirtildi. Başbakan Erdoğan, “Kapı kapı dolaşın. Çalınmadık kapı kalmasın. Eşlerinizle gidin, vatandaşın çayını için. Büyükşehir belediyelerini istiyorum. Mutlaka almamız lazım. Vatandaşa daha iyi hizmet vermemiz lazım. Bizim yaptığımız hizmetlerle diğer belediyelerin yaptığı hizmetler ortada. Zor bir seçim olacak. Rehavete kapılmayın” dedi.


Bu arada Başbakan Erdoğan'ın rekor oyla Belediyeyi aldığı Kahramanmaraş adını özellikle telaffuz etmesi siyasi çevrelerde farklı yorumlara neden oldu.  Kulislerde Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasından sonra seçimin eskisi kadar kolay olmayacağı ve Ak Parti teşkilatının seçimi almak için çok sıkı bir çalışma içine gireceği konuşuluyor.