Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile çekimleri Kahramanmaraş'ta yapılan "Yedi Güzel Adam" dizisinin galası için özel uçakla kente geldi.

Başbakan Yardımcısı Atalay ile bakanlar İslam ve Eker, havaalanının ardından Mado Tesislerine geçti.

Atalay, burada gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sorusu üzerine, sürecin başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili milletvekili ve il başkanlarıyla temayül yoklamasının yapıldığını hatırlatan Atalay, AK Parti'de kararlar verilirken istişare mekanizmasının çok iyi çalıştırıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Genel başkanımızın da açıkladığı gibi önümüzdeki günlerde istişare mekanizmaları devam edecek. İstişareler bittikten sonra da başbakanımızın ifade ettiği gibi önce Cumhurbaşkanımızla değerlendirme yapacaklar. AK Parti içinde bu konular daha önce de olduğu gibi büyük bir fedakarlık duygusu içinde, büyük bir dava ahlakı içerisinde, herkesin birbiriyle kardeşliği dostluğu içinde çözülür."

Başbakan Yardımcısı Atalay, seçimler için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlarının önemli olduğunu, istişare mekanizmaları bittikten sonra da o görüşmenin yapılmış olacağını kaydetti.

- "Fekarlıklar önemli, herkese ben onları anlatıyorum"

Cumhurbaşkan Gül ve Başbakan Erdoğan'ın ülkenin yetiştirdiği büyük bir değer olduğunu dile getiren Atalay, şunları söyledi:

"Partimizin ve hükümetimizin bu günlere gelmesinde ikisinin bir biri için yaptığı o fedakarlıklar önemlidir. Herkese ben onları hatırlatıyorum. 2002'deki ilk seçimi düşünün, birisi genel başkan ama milletvekili değil. Abdullah bey milletvekili 'kardeşim hükümeti sen kuracaksın' diyor ve o kuruyor sonra başbakanımız Siirt'ten milletvekili oluyor. Abdullah bey 'şimdi artık sen yürüteceksin' diyor ve ona teslim ediyor. Şimdi Cumhurbaşkanlığı geldi. Bizim burada işler böyle yürür. Aynı nezaket içerisinde aynı zarafet içerisinde bir sorun olmadan bu kararlar verilecektir. Yoğun şekilde çalışıyoruz. İstişareler yapıyoruz."

AK Parti içindeki istişareler ile Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın birlikte vereceği kararla cumhurbaşkanının kim olacağını Türkiye'nin çok iyi bildiğini dile getiren Atalay, "İnşallah bu seçim gösterdi ki bu karar kimin için verilirse Türkiye'nin Cumhurbaşkanı o olacaktır. Şu anda bizim için önemli olan budur. Böyle bir seçim sonrası önümüzde rahat bir tablo var. Biz bu rahatlık içinde o kararımızı olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız da başbakanımız da o makama en yakışacak isimdir. İkisi de çok yakışır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanının makamını büyük bir dirayetle ve çok başarılı şekilde yürüttüğünü ifade eden Atalay, AK Parti'de istişare mekanizmalarının, bütün değerlerin, ondan sonraki yürüyecek çalışmalarda, süreçlerde yine işin içinde olacağını, sadece bir siyasi parti değil bir büyük davayı yürüttüklerini sözlerine ekledi.