Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 'bir bakanın Rus sevgilisinden çocuğu oldu' şeklinde basında çıkan haberlere ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. 
Türkeş, "İftira manzumesi haberde adı geçen hanımefendi ile dini, ahlaki ve örfi tüm vecibeler yerine getirilerek; aleni ve meşru bir şekilde aile hayatımı sürdürmekteyim. Bu ilişki asla ve kata gizli, saklı ve gayr-i meşru değildir" dedi.

İşte Türkeş'in Twitter'dan yaptığı açıklama;

"Bugün bir basın yayın organında yer alan ve aile hayatıma ilişkin asılsız iddialarla dolu haber tümüyle gerçeklere aykırı, kamuoyumuzu yönlendirmeyi amaçlayan bir iftiradır. Aziz milletimizin zihninde oluşabilecek soru işaretlerinin giderilmesi için şu hususların bilinmesinde fayda görmekteyim. Bundan önce gerçekleştirdiğim evliliğim 14 yıl önce sona ermiş, boşanma süreci 14 yıldır devam etmekte ve önceki eşime tedbir nafakası ödemekteyim.

Ancak hukuki süreç karşı taraftan kaynaklanan sebeplerle nihayete ermemiştir. Buna mukabil yıllardır kendisi ile hiç hir temasımız bulunmamaktadır. İftira manzumesi haberde adı geçen hanımefendi ile dini, ahlaki ve örfi tüm vecibeler yerine getirilerek; aleni ve meşru bir şekilde aile hayatımı sürdürmekteyim. Komşularıma, akrabalarıma ve beni yakından tanıyan herkese malum olan bu ilişki asla ve kata gizli, saklı, gayri meşru değildir.

40 gün önce dünyaya gelen oğlum Alparslan'ın doğumuna eşimi bizzat götürdüm. Doğumun başından sonuna kadar da hastane görevlilerinin şahit olduğu üzere eşimin yanında idim. Bu derece açık ve aleni bir ilişkiyi dedikodu haberciliğinin ötesinde iftira haberciliği haline getirip çarpıtarak kamuoyuna yansıtanları ila en sert şekilde kınıyorum.

Her zaman hizmetinde olduğum aziz milletime en derin saygılarımla arz ederim."