Kısa adı Afşinder olan, Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği,  Başbakan Yardımcısı Sayın Veysi Kaynak’ı konuk etti.
Afşinder ‘in daveti üzerine Florya dernek merkezine konuk olan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, salonu dolduran hemşerileri ile hasret giderdi.
Programa, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın yanı sıra, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, 24 ve 25. Dönem İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer, Biruni Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Yüksel, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, Küçükçekmece eski Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Dünya Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Mevlid Uyan, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi Başhekimi Ali Gedikbaşı, Hastane Müdürü Hamza Taşcı, Avcılar Denetim Müdürü Celil Eskici, Küçükçekmece Kültür Müdürü Salih Nurettin Çevik, Sosyal İşler Müdürü Veysel Kaya, Belsim Başkanı Derviş Karakoyun, Türkoğluder Başkanı Cafer Parlak, Ekinözüder Başkanı Nuri Kesgin, Tatlıder Başkanı Ali Kara, Küçüktatlarder Başkanı Mehmet Barel, Arıtaş Dernek Başkanı Adem Çelik ve çok sayıda Kahramanmaraşlı hemşehriler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç, bugün derneğimiz ayrı bir güzel. Birisi tecrübesi ve hükümet içerisindeki önemli görevi ile gurur kaynağımız olan Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak, diğeri Küçükçekmece’nin güler yüzlü Belediye Başkanı Sayın Temel Karadeniz’i derneğimizde ağırlamaktan çok mutluyuz deyip, Yeşil Dernek, Eshab-ı Kehf Gençlik Akademisi projesi ve yapılan diğer çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi. 
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, ünvanında Dostluk, Kültür ve Çevre kelimeleri geçen ve bunların hakkını veren dernek yok denecek kadar azdır. Bizim böyle çalışan, üreten gerçek sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacımız var. İnşallah hep beraber el ele verip Afşinder ile daha birçok güzel programlara imza atarız. Duyarlı çalışmalarından dolayı dernek başkanı ve yönetimini kutluyorum dedi.Teslim edilen atıklar karşılığında tekerlekli sandalyeler teslim edildi. Başkan Temel Karadeniz, Yeşil Dernek projesinden dolayı Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç’a teşekkür Belgesi, Afşinder Başkanı Ardıç ise katılımlarından dolayı Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e özel işlemeli tablo hediye etti. 

VEYSİ KAYNAK AFŞİNDER ZİYARETİ FOTO GALERİ

Son olarak kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise, birçok programa Afşinder’den davet geldi ama elde olmayan sebeplerden dolayı katılamadım, sizlerle buluşmak bugüne imiş. İnşallah bundan sonra sık sık sizlerle bir araya gelip hasbihal etmek isterim. Yapılan güzel çalışmalardan dolayı Afşinder başkanı ve yönetimini kutlarım. Tarihte Eshab-ı Kehf de zulme karşı direnmişti, kurtuluş savaşında Fransızlara karşı sütçü imam, senem ayşe, Rıdvan hoca da direnmişti. 15 Temmuzda da inançlı insanlar haksızlığa ve zulme karşı direndiler, işte gerçek gurur kaynakları onlardır. Bu haklı gururun devam etmesi için bugün anayasa değişikliği yapılıyor, deyip ayrıntılı bir şekilde referandum süreci hakkında bilgilendirme yaptı.
Program sonunda Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a özel nakış işlemeli,Eshab-ı Kehf ve Ters Lale figürlü tablo hediye etti. Afşinder bursiyer öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çekildikten sonra program sona erdi.