Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80. Yıldönümü dolayısıyla AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından Ankara Rixos Otel'de "Yerel Yönetimlerde Kadın" konulu program düzenlendi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı programda, Belediye Başkanı seçilen kadınlara ve belediye yönetiminde başarılı kadın yöneticilerle çalışan belediye başkanlarına plaket takdim edildi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'de, Belediye Başkan Yardımcısı olarak Nihan Büyükdereli'yi görevlendirmesi nedeniyle plaket verilmeye layık görüldü. Mahçiçek, plaketini Başbakan Davutoğlu'nun elinden alırken, Başkan Mahçiçek ve Başkan Yardımcısı Nihan Büyükdereli Başbakan Davutoğlu tarafından tebrik edildi.

Başkan Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 30 Mart yerel seçimlerinde vatandaşlara bir söz verdiğini hatırlatarak, “Seçilirsek inşallah başkan yardımcılarımızdan bir tanesi hanımefendi olacak dedik.. Seçildikten sonra da sözümüzü yerine getirdik. Türkiye kadınlarımızın değerini artık daha iyi biliyor. Özellikle AK Parti döneminde kadınlarımız siyasi arenaya çok daha fazla katıldı, yönetimin içerisinde yer aldı. Bu gün buradaki tabloya baktığımız zaman belediye meclis üyelerimiz arasında çok sayıda hanımefendinin olduğunu görüyoruz. Tabi kadınlarımız da teşkilatlarımız içerisinde bu kadar aktif yer alınca, bu partimizin başarısına da pozitif olarak yansıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de kadınlarımızın bu başarılarını sürdüreceklerini, gerek politikada gerekse yerel yönetimlerde çok güzel çalışmalara imza atacağına inanıyorum ” diye konuştu. 

Programa, Başbakan Davutoğlu'nu eşi Sare Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efgan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen kadın belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.