İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Onikişubat Belediyesinde dönen usulsüzlüklere yönelik kamuoyu açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesinde dönen bir yolsuzluğu ortaya çıkaran ve belediyeye kayyum atanmasını isteyen Başkan Çabukel, belediyeye her hangi bir yaptırım uygulanmamasına ateş püskürdü.

İŞTE BAŞKAN ÇABUKEL’İN AÇIKLAMASI

Yazıklar olsun ki, tüm yolsuzlukları ortaya çıkarmamıza rağmen Başkan Mahçiçek'e her hangi bir yaptırım uygulanmıyor. Onikişubat Belediyesi içerisinde bulunan küçük bir peyzaj ve çevre düzeni çalışmasını Ö. İnşaat isimli firmaya 15.580 bin TL yaptırmasına akıl erdiremiyoruz. Tüyü yetmemiş yetimin hakkını peşkes çeken Başkan Mahçiçek, koltuğunda daha ne kadar oturacak? Tüm belgeleri kamuoyuna servis ettik ancak ne hikmetse Mahçiçek'e her hangi bir yaptırım uygulanmadı.

Bizim tek isteğimiz, şehrimizi zarara uğratan kişi veya kişilerin ceza almasını sağlamaktır. Bunun içinde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Oluşturduğumuz avukat topluluğu ve hukuk komisyonumuz bu işin üstüne gitme konusunda şehre borçlu olduğunu belirtiyor. Her ne olursa olsun, belediyeyi zarara uğratan kişi veya kişilerin hakim karşısına çıkmasını sağlayacağız. 1 veya 2 milyon TL tutması gereken hatta o kadar bile tutmayacağını bildiğimiz çevre düzenini nasıl olursa 15.5 milyon TL'ye yaptırırsınız?

Birkaç ağaç ve parkeden oluşturulan çevre düzeninin 15 Milyon 580 bin TL'ye yaptırmaları her şeyi ortaya çıkarmıyor mu? Başka bir partili belediye bu yolsuzlukları yapsa, direk kayyum atarsınız? Mahçiçek yerinde daha ne kadar duracak? Bu işin peşini bırakmayacağız. 

Yetmedi dahası var! Şehri ekonomik yönden bitirecek olan EXPO 2023 Projesi için 39 milyon 831 bin TL harcadıklarını da genç gazeteci Furkan Çam ortaya çıkardı. Onikişubat Belediye Başkanlığı Expo 2023 projesi kapsamında Rekreasyon alanı uluslararası bahçecilik projesi ve hizmet tanıtımı , reklam faaliyetleri, PR medya iletişimi, organizasyon beledi olarak 1 yılda 39 milyon 831 bin 834 TL harcama yaptı.

Siz Kahramanmaraş'ın başına bela mısınız ?