Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi, 1. Olağan Genel Kongresini Ankara'da yüzlerce partilinin katılımıyla gerçekleşti.

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu kongreye eşi Sare Davutoğlu ile birlikte katıldı. 

1. Olağan Genel Kongreye ise Kahramanmaraş teşkilatı damga vurdu. Kahramanmaraş İl ve İlçe teşkilatları konvoy eşliğinde Ankara'ya hareket etti. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Kahramanmaraş İl Başkanı Muharrem Çevik'i ayakta karşılayarak sıcak tavırlar sergiledi. Kongre sırasında Başkan Çevik ile 5 dakikaya yakın sohbet eden Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş'taki teşkilatlanmaların hızla artmasından dolayıda Başkan Çevik'i tebrik etti.

Genel Başkan Davutoğlu, İl Başkanı Muharrem Çevik'i ise en ön sırada kurucular kısmına oturttu. 

Öte yandan Başkan Davutoğlu, en çok gençliğe önem verdiğini belirterek Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kabakçı'yı ise çalışma azminden dolayı tebrik etti. 

Gelecek Partisi 1. Olağan Genel Kongresi, ANFA Altınpark’ta Ankara’daki hava koşulları gerekçesiyle açık havada değil kapalı salonda gerçekleşti. Corona virüsü salgını nedeniyle halka açık olmamakla birlikte parti üst yönetimi, delegeler, il yöneticileri, güvenlik güçleri ve basın mensupları katılımıyla Kongre, oldukça ciddi bir kalabalığa sahne oldu. Bu durum salgın bakımından endişeyle karşılanırken, salonda sıklıkla maske takılmasına özen gösterilmesi gibi uyarılar yapıldı.

“Millet İttifakı” olmaksızın barajı aşma iddiası nasıl dile getirildi?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Neslihan Çevik, VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, öncelikle 11 ay gibi kısa bir süreçte teşkilatlanma başarısı gösterdiklerini ve bu nedenle “Burdayız” sloganını kullandıklarını dile getirdi. “Mahalle siyaseti yapmak istemiyoruz” diyen Çevik, bu ülkede herhangi bir mahalle ayrışmasında yer almaksızın kendini mutsuz hissedenlere yönelik siyaset yapmak istediklerini vurguladı. Logolarında çınar ağacına göndermede bulunarak kök saldıklarını ve şimdi ikinci aşamaya geçiş yapacaklarını kaydeden Çevik, “Bundan sonra artık büyümek ile ilgili ve daha fazla sahaya inmekle ilgili çalışacağız. Meclis’te siyaset yapabilmek için çaba harcayacağız. Ama bunun formülü ne olur şu anda bilmiyorum çünkü malum olur Türkiye'deki siyasette matematik formülü de değişebilir. Ama bu nasıl olacaksa biz de ona göre kendi stratejimizi, hareketlerimizi belirleyeceğiz. Dolayısıyla erken seçim veya 2023'teki seçimi biz hazır şekilde bekleyeceğiz. Biz bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Yoksa o geriye kalan matematik o günkü konjektörde belirlenecektir. Siyaset arenasındaki realiteye göre elbette biz de hareket edeceğiz” dedi.

AK Parti’den ayrılanlar hareketi gibi görülse de Gelecek Partisi içerisinde kendisi gibi siyasete ilk kez adım atanlar da bulunduğunu kaydeden Çevik, “Mahalle siyasetinden öte mutsuzluğu ve gerçekten ülkedeki soruları çözecek insanlara ihtiyaç var. Bende Gelecek Partisi’ni bunu yapabilmek için bir platform olarak görüyorum. Nitekim 20 senedir işte iktidarda olan bir parti var karşımızda ama ilk defa son iki senedir gücü bu kadar azalmış vaziyette. Tam da bu noktada Gelecek Partisi’nin ortaya çıkması çok manidar ve tarihsel bir rol oynayacaktır” diye konuştu.