Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Abdullah Gül Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen '2050 yılında Kayseri' konferansları devam ediyor. Bu kapsamda 'Kayseri Kenti'nin Gelecek Tasarımı İçin Ortak Akıl Çalışması', Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu'nun yanı sıra her iki kurumdan yöneticiler ve konuyla ilgili temsilcilerin katıldığı toplantıda Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu ve AGÜ İnşaat Bölüm Başkanı Burak Uzal tarafından sunumlar yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik toplantının açılışında yaptığı konuşmada buradan elde edilecek en küçük bir bilgi kırıntısının bile kendileri için yol gösterici olacağına inandığını belirterek, "Burada yapılacak sunumlardan ve anlatılacaklardan yararlanacağımızdan yüzde yüz eminim. Belki çıkan sonuçlar birebir tam uygulanabilir olmayabilir ama en küçük bir bilgi kırıntısı bile bizim için yol gösterici olacaktır. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Çelik'ten sonra Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Kayseri'nin girişimcilik açısından Türkiye'nin en verimli toprağı olduğunu söyleyen Babüroğlu, hedeflerinin ortak akılla yeni yaşam ve iş fikirleri üreterek insanların hayatına zenginlik katmak ve kaliteli bir yaşam sunmak olduğunu söyledi.