Mitingle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Erkoç, 10 Ağustos tarihinin, Türkiye siyasi tarihi açısından çok önemli bir eşik olacağını belirterek “Milletimiz 10 Ağustosta kendi Cumhur reisini seçecek. Yarın hep birlikte Sayın Başbakanımızı Müftülük Meydanı'nda karşılayacağız. Ve haykıracağız, “Kahramanmaraş her zaman Millet'in Kahramanının Yanında.”  Yeni Türkiye'nin Yeni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dır” ifadelerine yer verdi.

Başkan Erkoç; “10 Ağustos Türk siyasi tarihinin en önemli eşiklerden bir tanesi”¦ İlk defa halkımız cumhurbaşkanını kendi seçecek. Tabi bu demokrasimiz açısından gerçekten çok önemli bir gelişme.  Türkiye ve demokrasi geliştikçe halkımız, vatandaşlarımız daha da güçlü hale gelmekte. 30 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir yasasıyla birlikte vatandaşlarımız Kahramanmaraş'ımızın genelinde Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanı için oy kullandılar, büyükşehir meclis üyelerini seçtiler yani yeni siyasi haklar edindiler. 10 Ağustos tarihinde ise Türk Milleti ilk kez kendi cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Halkın doğrudan cumhurbaşkanını seçmesi Türk demokrasisini daha güçlü hale getirmektedir. Türkiye'de 12 yıldan bu yana demokrasimizin gelişmesinde ki en önemli etken Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşudur. Temel hak ve özgürlüklerden yana duruşudur. 

Türkiye'miz çok acı günleri ardında bırakmıştır. İnsanlarımız kendi ülkesinde garip muamelesi görmüşlerdir. Başta temel hak ve özgürlükler, başörtüsü, inanç özgürlüğü olmak üzere birçok alanda çok büyük sıkıntılar vardı. Ama hamdolsun Sayın Başbakanımızın kararlı duruşu sayesinde geride kaldı, geçmişte kaldı. Her geçen gün daha demokratik, daha güçlü bir Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz.12 yıldan buyana sanayide, savunma sanayinde ulaşımda sağlıkta, eğitimde her alanda Türkiye hiç tahmin edilemeyecek kadar büyük atılımlar yapmıştır. Türkiye daha müreffeh hale gelmiştir. Tabi bu yeterli değil, bunun için 2023'e 2071'e hedef koyulmuştur. Hedef 2023 Türkiye süper güç sloganımız bu”¦ Bunun içinde 10 Ağustos çok önemli bir dönemeç, çok önemli bir eşik”¦ Ben inanıyorum ki Sayın Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı adayımızı çok yüksek bir oyla Cumhurbaşkanı yapacağız. Bu aziz millet, kadirşinas millet 12 yıllık mücadelenin, yeni Türkiye hedeflerinin sahibini, güçlü Türkiye'nin mimarını Cumhurbaşkanı yaparak daha da güçlendirecektir. 10 Ağustos'ta Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizden tarihi bir rekor bekliyoruz. Aziz ecdadımız istiklal mücadelesinde, ülkenin kurtuluşunda, kuruluşunda en ön safta olmuşlardı. O aziz insanların torunları da bugün istikbal mücadelesinde, ülkenin kalkınmasında, istikrarında, demokrasinin güçlenmesinde her zaman en önde oldular. Biz inanıyoruz ki 10 Ağustosta da Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz en önde duracaklardır. İnşallah cuma namazından sonra Sayın Başbakanımızı Müftülük Meydanında misafir edeceğiz. Onunla buluşacağız onunla kucaklaşacağız”¦ Başbakan olarak son defa müstakbel Cumhurbaşkanımızı seçime on gün kala inşallah misafir ediyoruz. Başbakan olarak son Maraş ziyareti ama inşallah onu Cumhurbaşkanı olarak gelecekte çok defalar memleketimizde ağırlayacağız.  Mahşeri bir kalabalık olacağı inancındayım inşallah”¦ Bu miting hem dünyaya bir mesaj olacak hem de Kahramanmaraşlı siyasetçiler olarak bizim için bir gurur kaynağı olacak. Allah razı olsun 30 Martta büyük teveccüh gösterdi hemşehrilerimiz bize. Bu teveccühe layık olmaya çalışıyoruz, bu teveccühün gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Birçok projemizin uygulama ihalesini yaptık inşallah bunların hızlı bir şekilde inşaat ihalelerini de yaparak önümüzdeki aylarda faaliyete geçireceğiz. 10 Ağustos'tan sonra inşallah cumhurbaşkanımız o koltuğa güçlü bir şekilde yüksek oyla oturacak. Türkiye'de istikrar daha da artacak. Bizim işlerimiz daha da kolaylaşacak, daha çabuk çözülecek. Kahramanmaraş'ımız marka şehir olma yolunda önemli kazanımlar elde edecek. Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş'ın tüm güzel insanları o meydanı coşkuyla dolduracak Sayın Başbakanımızı müstakbel Cumhurbaşkanımızı bağrına basacak”¦ Ben buradan tüm hemşehrilerimize çağrıda bulunarak inşallah Cuma namazından sonra başka bir yere randevu vermemelerini, 1 Ağustos Cuma günü saat 15.00'da Recep Tayyip Erdoğan'la Müftülük Meydanı'nda kucaklaşmaya davet ediyorum” dedi.