Başkan Güngör, Türkiye Belediyeler Birliğinde Genel Sekreterlik yaptığı dönem içiresinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Şırnak Belediyesi’ne kadar tüm parasal trafiği yani kurumsal hafızaya sahip bir bürokrat olarak çalıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Adayı olarak Güngör’ü işaret etmesi ile birlikte, 4 ay boyunca etkin bir seçim kampanyası yürüten Başkan Güngör, yönetim şeklini belirledi. Kendi ekibi ile Kahramanmaraş’ı ilmek ilmek gezen Hayrettin Güngör, Belediye Başkanı da olunca atamaları da tek tek gerçekleştirdi.

YENİ ATAMALAR YOLDA!

Öte yandan Başkan Güngör’ün ekibinde uzun yıllar çalışan Nilgün Yaşar isminin ise Belediye Özel Kalem Müdürü olacağı öne sürüldü. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün 5 yıl boyunca, tüm planlamalarını yapacak olan en etkili birime daha önce Alaattin Parlak isminin getirildiği duyurulmuş fakat belediyenin resmi sitesinden bu haber geri kaldırılmıştı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sitesine Parlak’ın tekrar resmi koyulurken, özel kalem müdürlüğünü vekaleten getirildiği yazıldı.

GENEL SEKRETERLİK İÇİN ARAYIŞ BAŞLADI

Başkan Hayrettin Güngör’ün temsil ettiği makamın neredeyse paylaşıcısı konumunda bulanan Genel Sekreterlik Makamının ise değişeceği öne sürüldü. Yeni belediye başkanı görevi başladığı zaman bir kural olan istifa verme ritüeli gerçekleştirildi. Belediye de ki tüm daire başkanları ve sıralı müdürler istifasını Başkan Güngör’e verdi. Genel sekreter ve yardımcıların da istifasını kabul eden Başkan Güngör’ün bu makama uygun kişiye baktığı öne sürüldü. Önümüzdeki günlerde daire başkanlıkları ve etkin birimlere tekrar atamaların yapılacağı öğrenildi.

Haber: Mustafa Kılınç