Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi karla mücdele konusunda yetersiz kaldığı, karın yağdığı ilk günü yolları açık tutamadığı için binlerce insanın perişan olduğu gerekçesiyle eleştirilmeye devam ederken Başkan Güngör ile CHP'li Ali Öztunç arasında tuz polemiği patlak verdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un Büyükşehir Belediyesinin tasarruf yapmak için tuz almadığı ile ilgili iddiasına cevap verdi. Güngör, Öztunç'u yalan söylemekle suçladı.

ÖZTUNÇ: TASARRUF YAPMAK İÇİN TUZ ALMAMIŞ

Niye tuz kullanmadınız? Tüm dünyada tuz kullanılır. Çünkü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu yıl tuz almamış. Aklınca tasarruf yapacak. Belediyeye tuz almamış. Kahramanmaraş'ta ana arter yollar dahi açılamadı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı her fırsatta 'Ben belediyeciliğin kitabını yazdım' diye övünürdü. Bir kitap yazdığı doğru. Ama belediyeciliğin değil, beceriksizliğin kitabını yazmış."

BAŞKAN GÜNGÖR'DEN CEVAP

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un bu iddialaına Başkan Güngör sosyal medyadan cevap verdi. Güngör sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Siz yalan siyasetini sürdürdükçe biz de gerçekleri yüzünüze vurmaya devam edeceğiz. Savunduğunuz ‘tuz almadı’ yalanınıza ithafen karla mücadele çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ali Öztunç" ifadelerini kullandı.

Kar yağışı sürecinde halkın görüşlerini, siyasetçilerin eleştirilerini ve nihayet eleştiirlerin odağındaki Başkan Hayrettin Güngör'ün açıklamalarını gündeme getiriyoruz. Haber46'da herkesin söz hakkı vardır. Çünkü Haber46 bu halkın vicdanıdır.