Dün Kahramanmaraş Tarihi Kapalı çarşı'da karşılaştıı Trabzon Akçaabatlı bir kadına "sizi biz müslüman yaptık" diyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kamuoyunun gündemine oturdu. Sözlerinin yanlış anlaşılması üzerine özür ve heallik dileyen Hayrettin Güngör'te Trabzon basını, sosyal medya kullanıcıları ve milletvekilleri tepki gösterdi

Hayrettin Güngör sohbet ettiği bir kadının Trabzonlu olduğunu öğrenince “Sizi biz Müslüman yaptık” şeklinde konuşmuştu. Kadın şaşırarak “Ne demek yani o?” sözleriyle tepkisini göstermiş bunun üzerine ikili arasında uzun bir sohbet gerçekleşmişti. Birçok yerel gazete ve televizyonda yer alan görüntülerin ardından Güngör’e tepkiler çığ gibi büyüdü.

Önce Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Hayrettin Güngör'e tepki gösterdi. Ancak Zorluoğlu'nun telefonla arayan ve yanlış anlaşıldığını söyleyen Güngör hem Trabzonluların, hem de Başkan Zorluoğlu'nun gönlünü aldı.Güngör Trabzonlulardan helallik istedi ve özür diledi.

Ayrıca  İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'de TBMM'de yaptığı konuşmada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e tepki gösterdi. Örs, konuşmasında CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'a seslenerek "Ali be, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz" dedi.

İŞTE İYİ PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİNİN TBMM'DE YAPTIĞI KONUŞMA