İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gültepe Kültür Merkezi’nin temelini törenle attı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da misafir olarak katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Gültepeli hemşehrilerimizin burada ibadetlerini, gelenek göreneklerini huzur içinde gerçekleştirmelerini diliyorum." dedi.

Kocaoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun, AKP'li bir ilçe belediyesinin davetlisi olarak geldiği İzmir'de kendisi ve Büyükşehir Belediyesi aleyhindeki iddialarına da cevap verdi. Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: "İzmir'e geliyor ve bizi ayrımcılıkla, eşit hizmet yapmamakla suçluyor. Kocaeli Belediye Başkanı ile birlikte 2004 yılından bu tarafa belediye başkanlığı yapıyoruz. Kendisi öyle bir hata yapmış ki bu ne adaba sığıyor ne edebe sığıyor ne nezakete sığıyor. İzmir'e geliyor, bir ilçede park yapacakmış, çiçek dikecekmiş, bunun için Büyükşehir Belediye Başkanı'nı suçluyor. Biz 2008'de arsenik konusunda konuşan Melih Gökçek'i gördük. Biz İzmir'e 'gavur' diyen Başbakan'ı gördük. Biz her türlü baskıyı, zulmü, ayrımcılığı, yargılamayı gördük. Yılmadık, geri adım atmadık ama ayrımcılık da yapmadık. İnsana insan olduğu için baktık. Ne siyasi köken ne mezhep ne etnik köken ayırmadık. Bize oy vermeyebilirler ama bizim ayrım yapmadığımızı, bizim herkese eşit davrandığımızı, evrensel ahlâk kurallarına uyduğumuzu hiçbir hemşehrimiz inkar edemez."

Kocaoğlu, başka şehirlerin belediye başkanlarının getirilerek kendisinin yıpratılmaya çalışıldığını iddia etti: “Göreve geldiğim zaman Türkiye'nin en borçlu belediyesi Kocaeli'ydi. Ankara ikinci, İzmir ise üçüncü sıradaydı. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borcu sıfırlandı. Ne Hazine'ye ne SGK'ya ne üçüncü kişilere, hiçbir kuruma bir kuruş vadesi geçmiş borcumuz yoktur ve kredi notumuz, dünyada en yüksek nottan sadece bir basamak aşağıda, Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi'nin kredi notundan 9 basamak yüksektir. Kocaeli Belediyesi ise hala borç şampiyonu ve Türkiye'nin en borçlu belediyesi olmaya devam ediyor.”

‘KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE’YE DERS VERDİ’

Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, kendisinin yaptığı davet üzerine İzmir'den genel seçime katılma ve önseçime girme kararı sebebiyle gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Genel Başkanımız, Türkiye'ye bir ders verdi. CHP'de ön seçim dönemi başlamış, CHP Genel Başkanı ön seçimle aday olmuştur. Artık bundan sonra ön seçimleri her parti yapmak zorunda kalacak. Yani ileri demokrasi değil, katılımcı demokrasi gelecek. Yani birlik, beraberlik gelecek."

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, "Burada temeli atılan kültür merkezi bir cemevi. Maalesef Türkiye'de tek tip bir uygulamaya maruz kalıyoruz ama bunu aşmak için de ciddi mücadeleler veriyoruz. Biz meclis grubumuzda, cemevlerinin ibadethane statüsünde olduğuna dair bir karar aldık. Her türlü inancın özgürce yaşanması için gereken ortamı yaratmaya kararlıyız." diye konuştu.