Adana'nın Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Ülkü Ocakları Kozan İlçe Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu 'Devlet ve Millet' konulu seminere konuşmacı olarak katıldı. Öztürk, yürütülmekte olan çözüm sürecinin ihanet sürecinden başka bir şey olmadığını söyledi.

Kozan Ülkü Ocakları binasında gerçekleşen seminer, Ege Üniversitesi’nde PKK’lılar tarafından öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Başkan Öztürk konuşmasının başında Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diledi. İletişimde diyalogdan yana olduğunu ve görüş alışverişine büyük önem verdiğini belirten Öztürk, şu anda uygulanan eğitim sisteminin çok kötü yönetildiği için bu sisteme karşı olduğunu belirtti. Başkan Öztürk, gençlerin ideallerinin peşinden giderken kararlı olmaları ve zor koşulların hedeflerinden uzaklaştırmaması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında güncel konular ve iç siyasete de değinen Başkan Musa Öztürk sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye’nin şu andaki durumunu hiç iyi görmüyorum. Çıkarılmaya çalışılan iç güvenlik yasası öncelikli olarak MHP ve sonrasında da CHP’nin elini bağlamak için çıkarılıyor. Güneydoğu’da hükümet, terör örgütü ve terör örgütünün şehir yapılanması ile anlaşmıştır. İktidardaki hükümet sözde Kürt Devleti konusunda bizi uyutmaya çalışmıştır. Neticede orada bir devletcik meydana gelmiştir. Çıkarılmaya çalışılan iç güvenlik yasası ile hükümetin aklındaki Saddam tarzı, Hitler tarzı tek adam yönetimini ülkemize zorla kabul ettirmektir."

Çözüm süreci değerlendirmeleriyle konuşmasına devam eden Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, PKK konusunda yürütülen algı operasyonunun sonucunda 3 yıldır Avrupa’da, Kandil’de, Cudi’de, İmralı’da farklı PKK algıları oluşturulduğunu ve çözüm sürecinin ihanet süreci olduğunu dile getirdi.

21 Mart Nevruz Bayramı kutlamalarında kimsenin provokasyona kapılmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Öztürk, Türk tarihinin en değerli eserlerinden olan ‘Manas Destanı’ gibi eserlere sahip çıkılmadığı sürece, başkalarının bu değerler üzerinden olumsuz siyaset üretmeye devam edeceğini belirtti.

Gündemi en fazla meşgul eden konu başlıklarından birisinin de başkanlık sistemi tartışmaları olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, tarafsızlık yemini ederek Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan kişinin, yasama – yürütme – yargı erklerinin tamamını kendisine bağlamaya çalışarak, kurmak istediği diktatörlüğün de tarifini yaptığını ifade etti.