Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 2014 seçimlerinden önceki dönemde belediyenin iştiraki olan Fırıntaş Termal Turizm A.Ş.'nin içinin boşaltıldığını, yaklaşık 5 milyon liranın buharlaştırıldığını belirterek, MHP'li eski belediye yönetimini beceriksizlikle suçladı. Fırıntaş A.Ş.'nin sermaye arttırımı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı toplantısı iki oturumda yapıldı. Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan başkanlığındaki ilk oturumda yedi önerge sunulurken 50 gündem maddesi görüşüldü. Gizli oylamayla denetim komisyonu üye seçildi. Bandırma ilçesi cadde, yol, meydan ve otopark alanlarındaki ücret tarifesi yeniden belirlendi. Başkan Uğur'un başkanlığındaki ikinci oturumda ise Fırıntaş A.Ş.'nin sermayesinin arttırılması görüşüldü. Önce Fırıntaş A.Ş.'nin sermaye arttırımıyla ilgili komisyon raporunu okutan Uğur, şirketin içinin boşaltıldığını söyledi. Aynı dönemde farklı tarihlerde MHP'li belediyenin işten çıkardığı işçilerin hiçbirine kıdem tazminatı ve ihbar ödemesi yapılmadığını, eski dönemden Büyükşehir'e toplam 2 milyon 106 bin 439 lira işçilere ödenecek kıdem tazminatı ve ihbar ödemeleri borcu devredildiğini söyledi. Bunu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak mutlaka ödeyeceklerini belirten Başkan Uğur, işçilerin mağduriyetini önleyeceklerini aktardı.

Toplantıda ayrıca Çay Deresi ıslahı kapsamında oluşturulacak yaşam alanına dahil edilecek Sebze ve Meyve Hali'nin mevcut yerinden kaldırılıp Kesirven köyüne yeni hal yapılması için sunulan önerge, oybirliğiyle kabul edildi. Üçüncü gündem maddesi olan denetim komisyonu üyeliği için yapılan gizli oylamada AK Parti'den Serdar Erçel, Fahri Konuk, Yusuf Demirbaş ve Birol Şahin, CHP'den Serkan Sarı seçildi. Bandırma Belediyesi'nin 0-15 dakika ücretsiz, 15-60 dakika 2,5 lira ve her saat başı 1 lira olarak belirlediği ücret tarifesi de Tarife Komisyonu'nda yapılan çalışma sonucunda 0-15 dakika ücretsiz, 15-60 dakika 1 lira ve her saat başı 1 lira olarak değiştirildi. Bir sonraki toplantı tarihi ise 12 Şubat 2015 olarak kararlaştırıldı.