Bastırmacı mesajında şu ifadeler yer verdi:


28 Kasım 1919 Cuma günü gerçekleşen Bayrak Olayı'nın ardından Aslanbey Başkanlığında kurulan Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, her mahallede örgütlenerek hazırlıklara girişir ve 21 Ocak1920 günü şehir harbi başlar. 22 gün ve gece süren bir mücadeleden sonra Maraşlılar 7' den 70´e silaha sarılarak tek yürek tek bilek halinde bütün mevcudiyetini ortaya koyar. Sonunda kendisini yok etmek isteyen düşmanı yerli Ermeni işbirlikçileri ile birlikte mağlup eder, büyük bir zafere imzasını atar. Bu uğurda pek çok evladını şehit verir.

 

MaraşÂ´ın düşman istilasından kurtulması, Türk Kurtuluş Savaşının da ilk hareketini teşkil etmiştir. Maraşlılar, daha o tarihte "Kendini Kurtaran Şehir" ünvanı ile anılmaya başlamakla birlikte, çevre illerinde yardımına koşarak milli dayanışmanın en güzel örneklerini vermiştir..

 

Milli Kurtuluş Savaşında Maraş'tan ateşlenen fitil adım adım tüm Ülkeyi sararak Emperyalist Güçlerin Ülkeden kovulması ile sonuçlanan bir Hamaset Destanı'na dönüşmüştür.

 

Bugün ise maalesef AKP İktidarının yanlış politikaları ve ABD'nin BOP( Büyük Ortadoğu Projesi) uğruna Ülkemiz yeniden ateşin ortasına itilmiş, Ülke kendisini savunmaktan aciz hale getirilmiştir. Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep'te konuşlandırılan Patriotlar bunun en güzel örneğidir. Şehrimizde konuşlandırılan Patriotlarla gelen 400 Alman Askeri sanki Kurtuluş Savaşı yıllarındaki İşgal Kuvvetlerini andırmaktadır.

 

Kurtuluş Savaşındaki Kahramanlığı ile Tüm Dünyada örnek teşkil eden Kahramanmaraş Halkının bu acı gerçekleri görerek Ülkeyi Savaşın ortasına sürükleyen İktidara gereken dersi vereceğinden hiç kuşkumuz yoktur.

 

Bu vesileyle Kahramanmaraş Halkının ve Yüce Türk Milletinin şehrimizin düşman işgali'nden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü olan 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutlar, yeniden kurtuluşumuza da vesile olmasını diler, saygılar sunarız.