HÜDA-PAR’ın desteklediği Batman bağımsız milletvekili adayı Dr. Aydın Gök, Batman'da miting yaptı.

Farabim Meydanı'nda düzenlenen mitingde HÜDA PAR Genel İstişare Kurulu Üyesi Molla Beşir Şimşek, HÜDA-PAR eski Genel Başkanı ve Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök vatandaşlara hitap etti. Programdan önce Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde HDP’liler ile HÜDA-PAR’lılar arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan için miting alanında gıyabi cenaze namazı kılındı, öldürülmeleri kınandı.

Yapılan konuşmalarda, HDP’ye ve hükümete yönelik eleştiriler dile getirildi.
Bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, Meclis'e girmeleri halinde hakkın ve halkın sesi olacaklarını, İslami muhalefet olacaklarını ifade etti. HDP’nin şer güçlerin bir projesi olduğunu ileri süren Gök, "HDP’nin aday listesine baktığımızda sanki Avrupa’da bir meclise girmeye çalışan bir parti görüyoruz. Ezidi, Ermeni ve eşcinsel adaylar var. Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede böyle adayların gösterilmesi doğru değil." diye konuştu.

Bu arada Hüda-Par seçim lokali önünde bir araya gelen partililer, burada Farabim Meydanı'na kadar polis kontrolünde yürüdü. Miting, edilen dua ve seslendirilen marşların ardından sona erdi.