Büyük Birlik Parti (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, "CHP artık sosyal demokrat olmaktan çıkmış, umudunu ülkücülere, sağ partilerin seçmenlerine ve sağ adaylara bağlamış bir siyasi organizasyon haline gelmiştir" dedi.

Çayır, partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığında belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yerel seçim çalışmaları ve özel yetkili mahkemelere ilişkin görüşlerini aktardı.

CHP için söylenecek söz kalmadığını, MHP'nin ise iktidar olmamak için yemin eden parti gibi davrandığını savunan Çayır, şunları söyledi:

"CHP artık sosyal demokrat olmaktan çıkmış, umudunu ülkücülere, sağ partilerin seçmenlerine ve sağ adaylara bağlamış bir siyasi organizasyon haline gelmiştir. MHP ise üst yöneticilerinin ortaya koyduğu tavırla zaten iktidar olmak istemediğinin resmini ortaya koyuyor. MHP'nin iktidar olmak ve iktidar olduktan sonra Türkiye'ye, dünyaya bir açılım yapmak gibi bir iddiası da hevesi de yok. AK Parti'nin inandırıcılığı kendi tabanında bazı kesimlerce kabul görse de genel olarak toplumda büyük bir huzursuzluğa, çözümsüzlüğe ve umutsuzluğa doğru yol almaktadır."

Son günlerde yaşanan olaylardan Türkiye'nin zarar gördüğünü vurgulayan Çayır, BBP olarak kavgayı yok edecek şekilde hareket edilmesi gerektiğine inandıklarını ve oy toplama gayreti içerisinde olmadıklarını kaydetti.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını, devam eden Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili ve 12 Eylül davaları açısından değerlendiren Çayır, "Özel yetkili mahkemelerin içerisinde bulunduğu davaları olumsuz etkilenmesin endişe ediyoruz. Bu konu başbakan tarafından ayrı tutmalıdır. İnsan hak ve özgürlüklerinin sonuna kadar kullanılmasına 'evet' ama özel yetkili mahkemelerde devam eden davaların bir anda kesilmesine yol açacak şekilde hareket edilmemeli. Bir yanlıştan kaçarken başka bir yanlışa düşmemeli" dedi.

Çayır, konuşmasının ardından belediye başkan adaylarını tanıtarak, BBP'ye katılanlara rozet taktı.