Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, katıldığı sosyal medya kanalında, “CHP demek bugün benim için HDP demek” dedi. 
Sibel Atıcı ve Neşe Yıldızhan'ın sunduğu Kent Kulisi programına konuk olan BBP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, gündemi değerlendirdi. 
Konuşmasına Gara şehitlerini anarak başlayan Mahmut Yardımcıoğlu, “Bu arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi, aziz şehitlerimizin, canlarımızın ilk defa bu hain ve namussuz terör örgütü tarafından alınması vakasına baktığımızda içerden bunlara haber uçuran başka namussuz topluluğu söz konusuydu. Bu namussuz toplulukları bu vatan hainleri, insanlıktan nasibini almamış varlıklar, diyorlardı ki; ‘falanca gün falanca saatte Mahmut Yardımcıoğlu birlikten çıkacak, evine gidecek, gideceği güzergah bu güzergah. Buradan alabilirsiniz.’ Uzman çavuş ve mit görevlisi arkadaşlardan bahsediyorum. Mitin, silahlı kuvvetlerin, emniyetin içerisine sızmış yapılardan bahsediyorum. Bunlar kendileri 15 Temmuz sürecinde ortaya çıkardılar. Ve şuan devletin içerisinden temizlendi ve temizlenmeye devam eden unsurlardan bahsediyorum. Bunlar, bu çocuklarımızı adrese teslim PKK’ya teslim ettiler. Devletin burada asla bir ihmali, tada görmezden gelmesi, yada teşviki söz konusu değildir. Herhangi bir şekilde devlet, bu çocukların öldürülmesinden sorumlusudur diyenler asla iyi niyetli insanlar değiller. Bu memleketin, yurdun değerlerine asla taraf olan insanlar değildirler. Onlar devlet bunu yaptırdı, devletin bu işlerde parmağı var, devlet bu çocukların hayatlarını kaybetmelerine, sebep oldu diyenlerin hepsi namert insanlardır bunu aleni bir şekilde söylemek istiyorum” dedi. 
“CHP DEMEK BUGÜN BENİM İÇİN HDP DEMEK”
CHP’nin Atatürk’ün kurduğu çizgiden saptığını, CHP’nin HDP’nin gölgesi ve oyuncağı olduğunu iddia eden Yardımcıoğlu, “CHP’nin içinde çok düzgün insanlar tanıyorum. İstisnalar kaideyi bozmaz demiyorum ama istisnalar kaideyi bozuyor. CHP içerisinde bu insanları bu söyleyeceklerimden vareste tutmak şartıyla, ön şehriyle bunu söylüyorum. CHP demek bugün benim için HDP demek, CHP demek HDP’nin silahlı gücü olan terörist unsurlara destek veren yapı demek. Bu ülkedeki terörist unsur, destekleyen siyasal görünümlü yapı HDP dediğimiz yapıdır. Bunun biran önce kapatılması, CHP’nin içerisinde de HDP gibi faaliyet gösteren birtakım parlamenterler ve parti organlarından görevli insanlar olduklarını biliyoruz, tüm Türkiye biliyor. Bu insanlarından aynı şekilde, HDP’ye yapılan muameleye benzer bir muameleye benzer bir muameleye tabi tutulmalarının gerektiğini düşünüyoruz. CHP’nin terörle iktisadının olduğunu düşünüyoruz. PKK neyse bizim için BBP’si olaraktan HDP odur. PKK silah sıkıyor, silah sıkmaktan çok daha kötüsünü içerde, parlamentonun içerisinde bunların haklarını savunaraktan çok daha alçakça olanı da HDP yapıyor. CHP’de ne yapıyor biliyor musunuz?  HDP’yi sarih ve zınni bir şekilde, açık ve gizli bir şekilde, örtülü, gölgeli ve net bir şekilde, doğrudan ve dolaylı olaraktan bulduğu her fırsatta değerlendirmek için kullanıyor. Dolayısıyla bu insanlarda devletimiz çok iyi şeyler yapmıştır, devletimiz çok iyi terörle mücadele ediyor demelerini asla beklemiyoruz. HDP’nin devlete teşekkür ederim teröristleri öldürdüğü için dediğini siz duydunuz mu hiç? CHP’nin HDP’nin yapmış olduğu açıklamanın dışında açıklama yaptığını hiç duydunuz mu? Gizli, örtülü HDP propagandası yapan bir yapı haline gelmiştir. CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu bir partidir. Mustafa Kemal Atatürk ki, bu ülkeyi kurmuş, bir Osmanlı bakiyesinden genç bir cumhuriyet ortaya çıkartmış ve bu yönde iradesini ortaya koymuş bir insandır. En büyük farkım Türklüğümdür diyen bir insandır Mustafa Kemal Atatürk. Fakat ben daha CHP genel başkanının adından Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili böyle övünç dolu cümleler asla duymadım. Duyacağıma da inanmıyorum. Ben CHP’nin dışardan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak söylüyorum, elbette ki siyasal kimliğim, akademik kimliğim elbette vardır. Akademik ve siyasal kimliğim dışında düz bir insan olarak söyleyecek olursam CHP’nin Atatürk’ün kurduğu çizgiden saptığını, CHP’nin HDP’nin gölgesi ve oyuncağı olduğunu, biz sadece HDP’nin kapatılmasını istemiyoruz, HDP kesinlikle kapatılmalı, kurdukları yeni partide kapatılmalı. Ayrıca CHP içerisinde HDP ve PKK’yla doğrudan ve dolaylı olarak iltisaklı ve bağlantısı bulunan insanlarında parlamentodaki dokunulmazlıkları kaldırılmalı ve bunlarla ilgili de HDP ile yapılan işlem aynısı uygulanmalı ve tahakkuk ettirilmeli biz böyle düşünüyoruz, böyle istiyoruz” diye konuştu.