BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın, AK Parti hükümetinin İç Güvenlik Paketi'yle çıkarmak istediği torba kanunun, ülkenin ne iç güvenliği ne de dış güvenliğiyle bir ilgisinin olmadığını savundu. TBMM'de paketin görüşmeleri sırasında milletvekilleri arasında yaşanan kavgaya sert tepki gösteren Akın, "Bu tabloyu yaşatanları nefretle kınıyorum." dedi.

BBP İl Başkanı Akın yaptığı açıklamada, çıkarılmak istenen söz konusu kanunun, ülkenin içinde bulunduğu vahim durumu gözler önüne serdiğini belirterek, "Muhtemel olabilecek toplumsal olaylardan ürkmüş hükümet, tamamen kendi iktidarını ve hegomanyasını korumak adına düzenlemeler içermektedir. Tüm konularda olduğu gibi hükümet, halktan gerçekleri gizlemek suretiyle sanki yasa sadece teröristleri kapsıyor gibi bir algı oluşturarak halkı kandırmaktadır. Bu ülkede sanki bonzai, molotof kokteyli serbest mi? Bu yasada toplum güvenliğinden çok, özgürlükler alanına müdahale, kısıtlama ve hükümet edenlerin padişahlıklarını, sultanlıklarını tescilleme, ilan etme vardır. Herkes size uymak, biat etmek zorunda mıdır? Yaptığınız yanlışların eleştirilmesine, Meclis çatısı altında dahi tahammül edemiyorsunuz. Bu nasıl iştir? Hata ve yanlış yapamaz mısınız? Sizler de herkes gibi insan değil misiniz? İyilikle, güzellikle, sağduyuyla tartışıp doğruyu bulmak zor mudur?" diye sordu.

Ülkenin uçuruma doğru sürüklendiğini iddia eden Harun Akın, şunları söyledi: "Ülkemizin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu, 'Herkes üslubuna dikkat etsin, kin, nefret dilini bıraksın.' diyor ama başta kendisi bırakması gerekirken insanlara hakaret etmeye, birtakım yakıştırmalar yapmaya, kin ve nefret siyasetine devam ediyor. Boşuna dememişler, balık baştan kokar diye. Ülke gündemini boş işlerle meşgul edeceğinize Sayın Başbakan, naralar atıyorsunuz, 'Kimse sabrımızı sınayamaya kalkmasın.' diye. Buyur bir avuç çapulcu, PKK kafa tutuyor ülkemize, 'Önce Türkiye Cumhuriyeti silahları bıraksın.' diyor. Neden çıkıp haddini bildirmiyorsunuz? Bu sözün karşısında sizdeki sabra hayran olmamak elde değil."

İl Başkanı Akın, en üst kademeden en alt kademeye kadar bütün yöneticilerin kin ve nefret söylemleriyle ülkenin psikolojini bozduğunu ileri sürerek, "Bu kin ve nefret söylemlerinizden milletin psikolojisi bozulmuş, vurdumduymazlık, adam sendecilik ülkede almış başını gidiyor. Artık daha seviyeli, daha sıcak ve kucaklayıcı söylemlerle iktidarıyla, muhalefetiyle bizlere yakışır bir şekilde ülkenin menfaat ve çıkarlarını ön plana çıkaracak çalışmalar ve hizmetler yapın. Unutmayın ki bu söylemlerle devam ederseniz, tarih sizi asla ve asla affetmez ve iyilikle yâd etmez." şeklinde konuştu.