BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, siyasi iktidarın, 17-25 Aralık'ta ortaya çıkan ayıplarını örtbas etmek için söyledikleri paralel yapı yalanıyla emniyet ve yargıda kendilerine ayak bağı olacak polis ve yargıyı tasfiye ettiklerini söyledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl kutlaması kapsamında basın açıklaması yapan Çayır, 13 yıllık AK Parti iktidarının sonunun geldiğini, 7 Haziran'da bunun sandıkta tescilleneceğini ifade etti. Siyasi iktidarın, paralel devlet yalanı söyleminin toplum mühendisliği ürünü olduğunu belirten Çayır, paralel yapı yalanına artık kimsenin inanmadığını, gerçek olanın ise iktidarın Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde gerçek paralel yapı örgütlenmesi olan KCK/PKK'nın Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Van'da ve Hakkari'de kimlik kontrolü yapmasına karşı hiç sesini çıkarmaması olduğunu kaydetti.

Yargıyı, medyayı ele geçerin iktidarın algı operasyonlarıyla 15 ayı aşkın Meclis'teki çoğunluk gücüne bağlı torba yasalarla çok sayıda antidemokratik yasa çıkardığının altını çizen Çayır, "Bu iktidar ömrünü tamamlamıştır. 7 Haziran seçimleri aynı zamanda AK Parti iktidarından kurtulmada milat olacaktır. Ülkeyi yönetenler, yönettiğini zannedenler adım adım karanlığa sürüklüyor. Ülkeyi kin, nefret, ötekileştirme söylemleriyle yöneteceğine inananlar yanılıyor. AKP'nin fırıldak siyasetinin sonu geldi. Dün başka türlü bugün başka türlü konuşarak ülke yönetilmez. Onun için biz merhum ebedi genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'Bir saniyesine bile hakim olamadığımız dünya için bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur' diyoruz. Ağababalarına verdikleri sözleri yerine getirmek için bugün fırıldak olan liderleri hep birlikte görüyoruz. Fırıldaklığın sonu fasit daire etrafında dönmedir. 7 Haziran aynı zamanda fırıldak siyasete ve siyasetçiye de bir dur deme seçimi olacaktır." sözlerini kaydetti.