BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in siyasi atışmalarının önümüzdeki dönemde 13 yıllık AK Parti saltanat kayığının ortadan yarılma işareti olduğunu söyledi.

Siyasi iktidarın, 17-25 Aralık'ta ortaya saçılan ayıplarını yargının gen yapısını bozarak örtbas etmeye çalıştığını belirten Çayır, 15 aydır uydurdukları paralel yapı yalanında sürekli hayatta tuttukları yalan ve algı operasyonlarının da ortaya çıkan gerçekleri yamayamadığını kaydetti. Gökçek, Arınç atışması ile Gül'ün yeni bir parti kurma çalışmalarının önümüzdeki günlerde Türkiye'nin çok hızlı siyasi hareketliliğinin yaşanacağını gösterdiğini belirten Çayır, 15 aydır ülkede masum insanları karalayarak iktidarlarını sürdürmeye çalışanların bağımsız yargı karşısına çıkarak hesap verecekleri günlerin çok uzak olmadığının pek yakında görüleceğini ifade etti.

Ülke ve ilçe gündemiyle ilgili yazılı açıklama yapan Çayır, siyasi iktidarın, çift başlılık nedeniyle ülkeyi yönetememe noktasında tıkandığını savundu. 17 Aralık'ta suç üstü yakalanan siyasi iktidarın, paralel yalanıyla suçun üstünden sıyrılmaya çalıştığını ileri süren Çayır, şunları dile getirdi: "Bu iktidarın çatırdayacağı günlerin pek uzak olmadığı gözüküyor. Yalan saltanatı sona ermeye başladı. 7 Haziran seçimleri öncesi şimdiden birbirine düştüler. Ne yaparlarsa yapsınlar 15 aydır ülkede yaptıkları bütün hukuksuzluların hesabını verecekler. Yargıdan kaçışları olmayacak. 4 bakan da Yüce Divan'da yargılanacak. Cambazın iki elinde asayla ipte yürüme devri bitti. Gerçekler gün yüzüne çıkmaya başladı. Masum insanlara attıkları yalanlar bir bir ortaya çıkıyor. AKP gemisi su almaya başladı 7 Haziran seçimleri öncesi ya da sonrası karaya oturacağa benziyor. Gemi karaya oturmadan önce pek yakında kaçışların başlayacağını hep birlikte göreceğiz. Dünden bugüne zulümle payidar olunmamış. Gerçekler her zaman yalın ve çıplaktır. Tıpkı kendisi gibi. Güneş balçıkla sıvanmıyor. Cadı avı yaptık diyerek masum insanları gözaltına alan, Silivri'ye atanlar eninde önünde sonunda yargı karşısına çıkacak. Katılım bankacısını batırmaya çalışmak için her türlü hukuksuzluğa imza atan bürokratların çok yakın zamanda hepsinin hakim karşısına çıkacağını hep birlikte göreceğiz. Torba yasalarla hukuksuzluğu hukuk haline getirenler ilk önce o torbaya kendileri girecektir."