Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas Merkez İlçe Teşkilatı olağan kongreye hazırlanıyor. 1 Şubat 2015 Pazar günü yapılacak 11. olağan kongrede mevcut başkan Ömer Ağdoğan yerine teşkilatların ortak kararı ile iş adamı Yurdal Epsileli’nin aday olacağı kaydedildi. Kongreye BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de katılması bekleniyor.

BBP İl Başkanı Uğur Bulut, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan’a 32 ay boyunca partiye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Kongrede yeni bir kan değişimi ve yeni bir heyecan ile yola devam edeceğiz. Siyasetin sıkıştığı bir ortamda yapacağımız kongreye herkesi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

BBP, Merkez ilçe Başkanı Ömer Ağdoğan da 32 ay onurla ve şerefle taşıdıkları bayrağı devretme zamanının geldiğini belirterek, bayrağı devralacak olan yeni yönetimin bu bayrağı daha ileriye taşıyacaklarına inandıklarını söyledi.

Merkez İlçe Başkanlığına aday olan Yurdal Epsileli, bu seçimin kaybedeni ve kazananı olmayacağının altını çizerek, "Kazanan hem partimiz hem de memleketimiz olacak. İnşallah bu görevi yapmaktan onur ve gurur duyacağım. Parti organlarının benim için böyle bir karar vermiş olması, bu göreve layık görmesi bizleri mutlu etmiştir." ifadesini kullandı.