BBP'li Bayralı Saadet Partisi ve BBP’nin ittifakı ile ilgili değerlendirmede bulundu. İttifakın Türkiye için önemli olduğuna dikkati çeken Bayralı, “Şunu başta söylemekte fayda görüyorum; benim siyasi aksiyonum BBP’dir. Ocağım Alperen'dir. Her ne kadar BBP olarak, SP ile ittifak kurduysak da bu durum; Türkiye’nin son zamanlarda içine girmiş olduğu girdap göz önüne alındığında siyasetin doğası gereği yapılması gereken bir hamle olmuştur. Demokrasisi olmayan ve adeta bir dikta rejimini andıran sözde bir 'demokrasi'de yaşar hale geldik. Son zamanlarda, yediden yetmişe herkesin dilinde olan BBP ve SP ittifakının asıl nedeni, söz konusu her iki partinin güçlerini birleştirip barajı aşmak suretiyle, mecliste halkımızın gerçek sorunlarını dile getirmek ve demokrasiden sürekli sınıfta kalan Türkiye de gerçek manada ve etkin bir şekilde demokrasiyi yaşanır hale getirerek halkımıza hizmet etmektir.” dedi.

Ana muhalefet partilerinin yüzde 10’luk barajın kaldırılması için çalıştığını ancak barajın kaldırılmadığını belirten Bayralı, şöyle devam etti:
“Maalesef parlamento da olan gerek iktidar gerekse yavru muhalefet yüzde 10’luk baraj kalkmaması için ellerinden geleni yaptılar. Birisi ben iktidar, diğeri de mecliste olayım bu bana yeter gibi düşünce yürütülürken ve yine maalesef, ülke demokrasi ayıbını devam ettirmekteler. Bu her iki parti sözde Türkiye’ye barış getireceğiz diye vaatlerde bulunup, 3 yıldır barış süreci başlattılar. Birisi barış için çözülmeme süreci seçim öncesi meydanlarda dile getiriyor diğeri ise yok Bu barış süreci bölünme sürecidir meydanlarda bas, bas bağırıyorlar. Esasında bu her iki parti de gerçek barışı istemiyorlar. Çünkü barış Türkiye de yaşayan bütün etnik kökenleriyle ve gerek meclisteki gerekse meclis dışı kalan partilerle danışıp görüşlerini alındıktan sonra gerçek barışı sağlanabilir. Ama maalesef bunlar önce demokrasiyi zedeliyor milyonlarca insanların iradelerine acımasızca ipotek koyuyorlar, sonra meydanlarda bol keseden yok barış, yok demokrasi, yesinler sizin demokrasi anlayışınızı.”