BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, bir siyasi iktidarın, kendi ülkesinin banka batırma girişiminin dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Bank Asya'ya yapılan operasyonun temelinin hukuki değil, kin, nefret, hınç ve intikam almak olduğunu belirten Çayır, polis zoruyla bir bankaya yeni yönetim atamanın Türkiye adına utanç vesikası olduğunu kaydetti.

Bank Asya genel merkezi önüne algı oluşturmaya yönelik Tomaları yığma ve polis kordonu oluşturarak bir katılım bankasına girmenin AKP'nin yeni Türkiye vizyonu olduğunu belirten Çayır, milletin alın teriyle kazandıkları birikimleri, ülkenin hazinesine dadanan 40 haramiler tarafından kirli tezgah ve ayak oyunlarıyla mudileri korkutarak paralarını çekme planı olduğunu söyledi.

Siyasi iktidarın, Bank Asya üzerinde bir yılı aşkındır oynadığı kara propaganda kirli oyununa Anadolu insanın bankasına sahip çıkarak gösterdiğini belirten Çayır, "Devlet bankalarını, siyasi iktidarın arpalığı görenler, ülkenin sermayesi bakımından en güçlü 3 bankasından biri olan Bank Asya'ya saldırıyı nefretle kınıyoruz. Banka genel merkezine yapılan baskın hukuki bir tarafı yoktur. Tamamen siyasi algı oluşturmaya yönelik. Bank Asya'ya yapılan haksız ve hukuksuz yönetim atama aynı zamanda ülkede hiç kimsenin mal ve can güvenliğinin olmadığının en açık göstergesidir. BDDK yanlış uygulamadan bir an önce vazgeçmeli. Bu hukuksuzluğa imza atanlar yarın şartlar ve devran değiştiğinde Lahey'de uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır. Bu yargılanacaklar içinde başta Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ve BDDK üyeleri olacaktır." diye konuştu.