Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, son günlerde partilerinden istifa etti haberlerinin bir 'algı oyunu' olduğunu, bu tür haberlerle 7 Haziran seçimlerinin şekillendirilmeye çalışıldığını söyledi. Siyasi iktidarın, sağ seçmenin denenmemiş tek parti olarak BBP'yi görmesinin 7 Haziran seçimleri öncesi uykularını kaçırdığını belirten Çayır, 30 Mart mahalli seçimleri ve cumhurbaşkanı seçimi öncesi yandaş medya tarafından sürekli ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilen 'istifa ettiler' haberlerine yeniden başlandığını kaydetti.

Parti binasında, partilerinin kuruluşunun 22 yıl dönümü ile ilgili açıklama yapan Çayır, merhum şehit liderleri Muhsin Yazıcıoğlu ve dava arkadaşları tarafından 22 yıl önce 29 Ocak'ta kurulan partilerinin geçen süre içinde 'esen rüzgara göre değil, sırtını yüce Türk milletine yaslayarak' doğru bildiklerini dosdoğru söyleme noktasında çizgisini hiç bozmadan ilkeli siyaset yapmaya devam ettiğini etmeye de devam edeceğini söyledi.

Cumhuriyet dönemi Türk siyasi tarihine bakılınca ilkeli ve dürüst siyaset denilince ilk akla gelen liderin Yazıcıoğlu olduğunu belirten Çayır, "Siyasi iktidar, 7 Haziran seçimlerinde kendine en güçlü rakip parti olarak BBP'yi görüyor. Siyasi iktidarda, bugüne kadar sağ seçmenin denenmeyen tek parti BBP olduğunu çok iyi bildiği için seçim öncesi istifa etti yalanlarıyla toplumu manipüle etmeye çalışıyorlar. Bizim siyasi çizgimiz 22 yıl içinde hep dosdoğru oldu. Hiç bir güç karşında nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmedik. Bizler basit dünya makamları ve menfaatleri için davasını satacak kişiler değiliz. Biz doğruları söylemeye doğru yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Yalanla, dolanla, iftira ve algı operasyonları yaparak ülkeyi yönettiğini zannedenler aslında sadece kendini kandırıyor. Geçmişten günümüze yalancıların mumu hep yatsıya kadar yanmıştır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bugün dünya menfaatleri karşısında kişiliklerini satarak deve kuşu misali başını kuma sokanlar yakın bir gelecekte söyledikleri yalanlar için toplum içine çıkamayarak pişman olacaktır." diye konuştu.

12 yıl içinde AKP iktidarının her alanda uyguladığı yanlış politikaların ülkeyi uçuruma sürüklediğini belirten Çayır, iktidarın, dünyadaki algısının bittiğini, 7 Haziran 2015'in aynı zamanda bu iktidardan kurtulma yılı olacağını söyledi.

'MİLLETİMİZ AK SÜTÜN İÇİNDEKİ AK KILI FARK ETTİ'

Ülkenin demokrasi noktasında 28 Şubat döneminin şartlarına göre daha ağır olduğunun altını çizen Çayır, basın özgürlüğünde Türkiye'nin 152'nci sırada olmasının ise utanç verici olduğunu kaydetti. Çayır, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Bu iktidar için yolun sonu göründü. Milletimizde ak sütün içindeki ak kılı fark etti. Birileride ak sütün içindeki ak kılı niye fark ettiğiniz diye bize tepki gösteriyor. AKP'nin gerçek yüzü ortaya çıktı. Onun için sağ seçmen bu seçimde denenmiş tek parti BBP'ye yüklenirse halimiz nice olur diye çok korkuyor. Onun için partimiz üzerinde kirli oyunlar oynanıyor. Bizim iki gücümüz var hak ve halk. Sırtımızı, birilerini iktidara getirenler gibi ağababalarına değil, milletimize dayadık. Milletimizin hakimi değil, hadimi(hizmetçisi) olmaya talibiz."