BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, stratejik derinlik diyenlerin bugün ülkeyi yanlış Suriye politikasıyla 9 asırlık ülke toprağını kaybettirdiğini söyledi.

Mehmet Çayır, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının yanlış dış politikasını eleştirdi.Beş yıl önce kardeşim Beşer Esed diyerek Şam'da Bakanlar Kurulu yapanların Arap Baharı Projesi'yle Ankara ile Şam'ı karşı karşıya getirdiğini belirten Çayır, eski dışişleri ve bugünün Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun 'komşularımızla sıfır problem' diyerek 5 yıl içinde Türkiye'nin bütün komşularıyla sorunlu hale getirildiğini kaydetti.

'Şam düşecek, Esed gidecek ve Emevi Cami'nde cuma namazı kılacağız' denilerek ham hayale bağlı dış politikanın Türkiye'nin dünyada yalnızlaştırdığını belirten Çayır, geri çekilerek ülke toprağını IŞİD'e terk edenlerin bunu bir kahramanlık destanı gibi kamuoyuna sunulmasının ise tam bir çadır tiyatrousu olduğunu ifade etti.

Beş yıl önce 6 ay içinde Esed gidecek diyenlerin yanlış Suriye, Libya ve Mısır politikalarıyla Türkiye'yi Orda Doğu'da ve Afrika'da yalnızlaştırdığını ileri süren Çayır, "6,5 asırdır dünyaya nizam vermiş Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin dedesi Süleyman Şah'ın bulunduğu toprakları bırakarak geri çekilmeyi kahramanlık olarak anlatanlar milletin zekasıyla alay ediyorlar. Türkiye'yi dünyadan tecrit bir ülke sanıyorlar. Bu iktidarın yanlış Suriye politikası ülkemizi Orta Doğu'da istenmeyen ülke konumuna getirmiştir. Hamasi nutuklarla dış politika yürütmeye çalışan 9 asırlık Süleyman Şah Türbesi'ni bile koruyamaz hale gelmiştir. Bu iktidar, başta dış politika olmak üzere her alanda ömrünü tamamlamıştır. 7 Haziran seçimleri bunun sandıkta tasdik edilmesi ve tescili olacak." diye konuştu.