Büyük Birlik Partisi (BBP) İl eski Başkanı Bekir Kılıç ve bugüne kadar aynı siyasi partide il ve ilçe başkanlığı yapan çok sayıda isim, 30 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç'a destek verme kararı aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından partisinin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Makine Yüksek Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç'a her kesimden destek sürüyor. Bugüne kadar ülkücü camia ve BBP kadroları içerisinde yer alan Bekir kılıç, Ejder Odunkıran, İbharim İmalı gibi isimlerden oluşan 130 kişi, yerel seçimlerde Erkoç'a destek verme kararı alarak Ak Parti'ye katıldı.

BBP'lilerin katılımı için düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erkoç, küçük yaşlardan itibaren her zaman şehrine ve ülkesine hizmet etme kaygısıyla bugünlere geldiğini söyledi. Kahramanmaraş'ın kendiler için kutsal bir şehir olduğunu ifade eden Erkoç, "Çünkü bu şehir Kurtuluş Savaşı'nda ve daha öncelerinde büyük kahramanlık göstermiş ecdadın torunlarının yaşadığı bir yer. Daha Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmadan, bizim milletimiz dünyanın en güçlü devletlerinden olan Fransız Devletine karşı bir büyük zafer kazanmıştır. Türkiye'de Kuvay-i Milliye ruhunun, Kurtuluş Mücadelesinin ruhunun ateşlenmesinde önemli rol oynamıştır. Şimdi ise onların bize armağan ettikleri bu vatan toprağını imar etmekte bizim görevimizdir" dedi.

AK Parti iktidarları döneminde Kahramanmaraş'a 5 milyar TL'den fazla yatırım yapıldığını anımsatan Erkoç, yakalanan büyükşehir fırsatını da en iyi şekilde değerlendirerek, kenti daha yaşanılabilir bir yer haline getireceklerini söyledi. Mühendis olmanın avantajını da en iyi şekilde kullanacağını dile getiren Erkoç, bu hizmetlerin en iyi şekilde gerçekleşmesi için de yerel seçimlerden güçlü bir şekilde çıkmayı amaçladıklarını kaydetti. Erkoç, şöyle konuştu:

"Kayseri, Konya, Gaziantep, İstanbul gibi büyükşehirleri gıptayla seyrettik. Başta Kayseri olmak üzere bu şehirler büyükşehir olma avantajını çok iyi kullandılar. Çok önemli noktalara geldiler. Kayseri'de Kocasinan ve Melik Gazi, Gaziantep Şehit Kamil ve Şahinbey ve Büyükşehir Belediyeleriyle çok büyük hizmetler aldılar. Çok büyük bütçelerle hizmet ediliyordu. Sayın Başbakanımız 2011'de bu müjdeyi Kahramanmaraş içinde verdi. Bu büyükşehir yasasına muhalefet karşı çıktı. Bu kanun çıkmasın diye Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çok büyük mücadeleler verildi. Ancak Sayın Başbakanımızın kararlı duruşu ile bu noktalara geldik. Büyükşehir çok geniş avantajlar getiriyor. Allah nasip ederse bizde daha önceden gıptayla seyredilmiş belediyelerin arasına gireceğiz. Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi, Kahramanmaraş'ın her noktasını hizmetle buluşturacağız. Çünkü bu avantajı hükümetimizin gücü ile Sayın Başbakanımızın desteği ile Rabbimin izni ile sizlerin de bize olan yoğun"

Büyük projeler gerçekleştirmek için yola çıktıklarını ifade eden Erkoç, şehir içi ulaşımdan, turizme, alt yapı hizmetlerinden kentsel dönüşüme kadar bir çok projeyi hayata geçireceklerini kaydetti. Erkoç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizde başta kentsel dönüşüm olmak üzere bizim insanımızı en iyi şartlarda, en güzel şartlarda, en güzel ortamlarda yaşatmak için büyük projelerimiz var. Hem büyükşehir belediyesinin gücüyle, hem de hükümetimizin gücüyle bunları gerçekleştireceğiz. Tecrübeli dost olduğumuz, yakın olduğumuz belediye başkanları var. O belediyelerden de bize teknik anlamda destekler var. Şehir içi trafikteki sıkıntıları birebir yaşıyorum. Işıklar, yollardaki yoğunluk kentin önemli bir sorunu hale gelmeye başladı. İlçeler arası bağlantımız çok zayıf. İlçelerimiz Kahramanmaraş nüfusunun önemli bir bölümünü karşılamasına rağmen birçok ilçelerde yolların mesafesi yüzünden sıkıntılarımız bulunuyor. Bunların hepsini göreve geldiğimiz masaya yatıracağız. Yatırmaya da başladık. Bunları belli noktalara getireceğiz. Kahramanmaraş çok tarihi bir şehir. Tarihin derinliklerinden gelen medeniyetler var. Dünya'nın tarihi zenginlik olarak en zengin topraklarından birinde yaşamaktayız. Büyükşehrin gücüyle, hükümetimizin hep beraberce organizasyonu ile Kahramanmaraş'ımızın tarihi zenginliklerini ayağa kaldıracağız. Başta Germanica Antik kenti olmak üzere birçok yer altındaki tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmak için çalışacağız. Restorasyon çalışmaları yaparak eski Maraş'ı ayağa kaldıracağız."

BBP eski il Başkanı Bekir Kılıç ise yemek de yaptığı konuşmada: "Fatih Mehmet Erkoç Beye ben ve arkadaşlarım, bu seçimde sonuna kadar destek veriyoruz. Türkiye'nin en genç başkan adayı, mühendis olan bir kardeşimize destek vermeliyiz. Bu seçimlerde Türkiye de en yüksek oyu alarak çıkması için 30 Mart 'a kadar ben ve dava arkadaşlarımla emrindeyiz, bu seçimde Ak Parti için çalışacağım" dedi.

BBP'de daha önce siyaset yapan Ak Parti eski İl Başkan Yardımcısı Muharrem Erantepli'de, Ak Parti sayesinde Türkiye'nin derin çıkmazlardan kurtularak bugünlere geldiğini belirterek, "İşte bu yüzden ben de bu siyasi oluşumun içerisinde yer aldım. Kentimize ve ülkemize hizmet etmek için, elimizi taşın altına koymak için bugün buradayız" diye konuştu.