Erdoğan, "Bir genç, bir çocuğumuz futbol oynadığı zaman hangi kültürel unsuru, hangi kişisel terbiyeyi düşünecek. Bizim bu geleneksel sporlarımız birer spor olmanın ötesinde gerçekten her biri ciddi birer terbiye kurumudur. Gençlerimize bu geleneksel sporlarımızı tanıtarak, bunlarla zaman geçirmelerini teşvik ederek 2053’ü kuracak olan, 2071’i kuracak olan gençliğimizi yetiştireceğiz." dedi.
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde 1. Uluslararası Avasım Türk Oyunları Festivali kapsamında 22 ülkeden 450 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen okçuluk turnuvası, Bilal Erdoğan katılımıyla bugün de devam etti. Festivalde, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal’ın kaftan giydirdiği Bilal Erdoğan ‘Ya Hak’ diyerek ok atışı yatı. Hedef tahtasına tek atış yapan Erdoğan, oku hedef tahtasının ortasına yakın bölgesinden sapladı.

Ok atışı öncesi kürsüye gelen Erdoğan konuşmasında, babası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler yağdırdı. ‘Cumhurbaşkanından sizlere selam getirdim’ diyen Erdoğan: "Dün İstanbul’da muhteşem bir fetih şöleninde konuşan, tarihi bir konuşmayla bize fetih ruhunu anlatan, bize aslımızı, özümüzü anlatan, geleceğe yönelik, geleceğimizi inşa edecek mefkûremizin dış hatlarını da çizen, önümüzde giden, önümüzü açan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim." dedi.

'GELENEKSEL SPORLARIN HER BİRİ ÇOCUK VE GENÇLER İÇİN CİDDİ BİRER TERBİYE KURUMUDUR'

Konuşmasında ata sporlarının önemine değinen Erdoğan, atıcılık binicilik gibi geleneksel sporların her birinin çocuk ve gençlerin için ciddi birer terbiye kurumu olduğunu söyledi. Oku atanın ‘Ya Hak’ dediğini anımsatan Erdoğan şöyle konuştu: "Bugün gençlerimiz sporla vakit geçirsinler diye çalışacağız elbette. Elbette bugün futbol, basketbol voleybol gibi sporlar elbette çok büyük gençlerimizin teveccühüne mazhar oluyorlar. Ancak bir genç, bir çocuğumuz futbol oynadığı zaman hangi kültürel unsuru, hangi kişisel terbiyeyi düşünecek. Ama işte ne diyoruz; bir ok atan gencimiz oku atarken ‘Ya Hak’ diyecek. ‘Ya Hak’ derken kendisini yaratan, bu dünyaya kulluk için gönderen Allah’ını düşünecek, rabbini düşünecek. Rabb'ini düşünürken terbiyeyi düşünecek, Rabb’inin rızasını kazanarak nasıl yetişirim, nasıl gelişirim bunu düşünecek. ‘Ya Hak’ derken adaleti düşünecek, doğruluğu düşünecek, dosdoğru olmayı düşünecek. İşte onun için bizim bu geleneksel sporlarımız birer spor olmanın ötesinde gerçekten her biri ciddi birer terbiye kurumudur ve inşallah bu tür etkinlikleri artırarak gençlerimize bu geleneksel sporlarımızı tanıtarak, bunlarla zaman geçirmelerini teşvik ederek, 2053’ü kuracak olan, 2071’i kuracak olan gençliğimizi yetiştireceğiz."

BİLAL ERDOĞAN KAHRAMANMARAŞ FOTOĞRAFLARI

'EVLATLARIMIZ MİNNETLE ANACAK'

Gençlerin ülkeyi idare edenleri gelecekte minnetle anacağını da aktaran Erdoğan, "Ben bize 12-13 yıldır bu yolu açan iradeye, bu yolu açan Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerine, emeği geçen siyasetçilerimize, belediye başkanlarımıza, bürokratlarımıza evlatlarımız onları minnetle anacağı için bugünden teşekkür ediyorum. Onları evlatlarımız minnetle anacak. Çünkü bugün Türkiye bütün dünyada adres gösterilen, izlenilen, mazlumların tek ümidi olan ülke olarak kaldıysa işte son 12-13 yılın atılan adımlarının sayesindedir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, festival sporcuların ok atışı ve cirit gösterileriyle devam etti. Festivalde Bilal Erdoğan’a Kaymakam ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş tarafından çeşitli hediyeler verildi.