AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Kendisini bu ülkenin sahibi zannedenlere ferasetinizle, irfanınızla, arifliğinizle her zaman ders verdiniz, sandıkta onları tokatladınız ancak bir türlü akıllanmadılar" dedi.

Ünal, partisinin Elbistan İlçe Teşkilatını ziyaretinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, son yaşanan olaylarda "istiklal mücadelesi" söylemini kullandığını anımsattı.

Bu mücadelenin önemini en iyi düşmanı kendi imkanıyla şehirden kovan Kahramanmaraş halkının bildiğini aktaran Ünal, ülkenin geleceğinin, millet iradesinin dışında şekillendirilmek istendiğini savundu.

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği bölgelerdeki halkın heyecanına şahit olduğunu anlatan Ünal, şunları kaydetti:

"Kendisini bu ülkenin sahibi zannedenlere ferasetinizle, irfanınızla, arifliğinizle her zaman ders verdiniz, sandıkta her zaman onları tokatladınız ancak bir türlü akıllanmadılar. Akıllanmaya da pek benzemeyecek gibi gözüküyorlar. Bu insanları ayağa kaldıran, bu insanların davasına sahip çıkmasını sağlayan bir şey var. İşte onu anlamıyorlar. O şey, insanımızın kendi iradesinin üzerinde hiçbir şey, hiçbir vesayet kabul etmeme gerçeğidir."

Ünal, Başbakan Erdoğan'ın Niğde'deki konuşmasında ifade ettiği cümlelerin montajlanarak yalan ve iftira atıldığını söyledi.

Montajı yapanların, "Bu haberi 10 bin kişi izlese, 500'ü bunun montaj olduğunu anlasa 9 bin 500 kişiyi ne yaptık, kandırdık" diye hesap yaptığını dile getiren Ünal, aldatma ve şantaj üzerine milletin mukadderatıyla oynandığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın montajla şantaj yapanlara, "Bu kadar meraklıysanız gelin milletin iradesine teslim olun, siyasi parti kurun çıkın karşımıza" dediğini hatırlatan Ünal, şunları söyledi:

"Yok çıkmayız, karanlık köşelerimizden paralel paralel çalışırız' diyorlar. Bu millet buna pabuç bırakmaz. Ama AK Parti'ye tarihi bir görev düşüyor. AK Parti 11 yıldır bu ülkeyi bağımsızlaştırmak için çok büyük mesafe aldı. Ekonomide, dış politikada, savunma sanayinde bağımsızlaştırdı. Ülkemizde şimdi son engel devletin içerisinde yapılanmış, devletin imkanlarını ve yetkilerini kullanarak devleti ele geçirmek isteyen ve '41 yıldır ördüğümüz hırkayı size giydirmeyiz' diyen bir yapı var. Bu yapıyı da Allah'ın izniyle hep beraber tasfiye edip, demokrasinin, milletin kendi kendini yönettiği ve idare ettiği bir sistemi çocuklarımıza teslim edeceğiz. O nedenle hepimize çok büyük görevler düşüyor. Şunu unutmayın insanlar sizin söylediklerinize sözlerinize bakmazlar. Bizim insanımız baktığı zaman adamın özüne hakikatine bakar."