Demokrat Parti(DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, ülkenin bir erken seçime değil, 7 Haziran seçimleri sonrası sandıktan çıkan milli iradeye göre bir hükümetin kurulmasına ihtiyacın olduğunu söyledi.

7 Haziran'da seçmenin hiç bir partiye tek başına iktidar olma yetkisi vermediğini belirten Bıyıklıoğlu, seçimler geçeli 2 ay olmasına karşı 25 dönem parlamentosu tablosundan bir hükümetin çıkmamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. Bıyıklıoğlu, yaptığı açıklamada, yarım asırdır aktif siyasetin içinde olduğunu yürütme eliyle yargının böylesi kıskaç altına alındığı bir döneme rastlamadığını ifade etti.

Her fırsatta milli iradeden söz edenlerin halen kendilerini tek başına iktidarmış gibi davranarak atamalar yaptıklarını belirten Bıyıklıoğlu, 50 yıldır aktif siyasetin içinde olduğunu ülkede böylesi bir döneme hiç rastlamadığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerle ilgili kararını uygulamak zorundu olduğunu belirten Bıyıklıoğlu, kararı uygulamayan bürokratların eninde sonunda bağımsız yargı karşısına çıkarak hesap vereceklerini hiç bir zaman unutmaması gerektiğinin altını çizdi.

Kendisini 7 Haziran seçimleri olmamış gibi davranarak son dönemde ortaya çıkan manzarayı örtbas etmek ve sivil toplum kuruluşlarına gözdağı vermek için okulların kapalı olduğu dönemde okul ve dershane baskınlarıyla gözboyacılığı yaptığını vurgulayan Bıyıklıoğlu, "Ülkemizde mevcut tablonun yegane sorumlusu 13 yıl ülkeyi tek başına yöneten AKP iktidarıdır. Sözde barış süreci diyerek ülkeyi getirdikleri nokta ortadadır. Ülkenin bir erken seçime ihtiyacı yok, ülkenin 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan tabladan uzlaşıyla bir hükümet kurulması var. Dağ gibi biriken sorunlar çözüm bekliyor. Bu sorunları AKP 13 yıl içinde halı altına süpürdü. Kangren olmuş sorunların çözüme kavuşması için bir an önce hükümet kurularak gerçeklerle yüz yüze gelinmesi gerekir. Gelinmesi gerekir ki AKP'nin 13 yıl içinde ülkeyi nereye sürüklediği görülsün. AKP için artık denizin dibi göründü. Bu iktidarın hiç bir uygulaması geçersizdir. Çünkü hükmünü yitirmiş bir hükümet var ortada. 12 bakan milletvekili değildir, çünkü gücünü halktan almıyor." diye konuştu.