MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın toplumu ayrıştıracak bir üslup kullandığını belirterek “Düşman algısı yaratılıyor, gerilim politikası yürütülüyor. Alevi-Sünni, inanan-inanmayan kesimler karşı karşıya getiriliyor. Sokaklar yerine sandık tercih edilmeli” dedi.

Hürriyet'ten Ömer Erdem'in haberine göre Afyonkarahisar mitinginin ardından bir grup gazeteci ile sohbet eden Bahçeli, özetle şunları söyledi:

(İstanbul'da öldürülen Burakcan Karamanoğlu'nun cenazesinde kurt işaretleri yapılmasına ilişkin) Herkes kurt işareti yapabilir. Böyle yaptıranlar olabilir. O zaman Bush'un kızı da mı ülkücü? Metalciler de kurt işareti benzerini yapıyor. Ama (espiriyle) onlarınki buldog köpeğine benziyor, bizimki hakiki kurt. Beşiktaş taraftarıyım. Çarşı taraftar grubunu da iyi biliyorum. Bu 1453 Kasımpaşa grubunda bir şeyler oldu. Bunların ne olduğu bir gün ortaya çıkacaktır.

(İzlediği bir filmi esprili bir dilde anlatıyor) Üç kişi soygun yapıyor. En güvenilir yeri soyuyorlar ve çaldıkları paraları bir tabuta koyup cenaze töreniyle gömüp 1 yıl sonra paylaşmayı kararlaştırıyorlar. Töreni düzenleyen rahip, ”˜Tanrı verdi, Tanrı alır' diyerek tabutu fırına atıyor. Soygunu yapanlar da ”˜Amin' diyorlar. Biz de inşallah Başbakan'a ”˜Amin' dedirtiriz.”