Aynı zamanda 12 Eylül Ülkücüleri Mağdurları Komisyon Başkanı Çayır, partisinin il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada,  dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın "müebbet hapis cezasına" çarptırıldığı ve rütbelerinin söküldüğünü davanın bu şekilde sonuçlanmasının darbe heveslilerine bir ders olduğunu kaydetti.

Darbenin yıl dönümünde tüm farklı grupların, partilerin, düşünce sahiplerinin darbe karşısında millet iradesi önünde tek yürek olmalarını isteyen Çayır, şunları söyledi:

"Darbecileri cezaya çarptırdık ama darbecilerin Anayasası hala bu ülkede yaşıyor ve yaşatılıyor. Derhal ve derhal darbe Anayasası değiştirilmelidir. Bu uğurda hükümet bir referandum veya benzeri bir yolla bu Anayasa değişikliğini isterse BBP ve komisyon olarak ve tüm kesimlerin bu adıma destek verebileceklerini düşünüyorum. Yeter ki sivil, insan esaslı, insanın haysiyet ve onurunu öne çıkaran, insanı temel kabul eden, insanın özgür düşünmesini, özgür inanmasını şartsız kabul eden bir Anayasa ortaya çıksın. Yani millet esas olsun, insan esas olsun. Hiçbir kesim ve kişi, kuruluş darbe anayasasında olduğu gibi koruma altına alınmasın. Böyle bir Anayasaya Türk milletinin ihtiyacı vardır. Darbe Anayasası'ndan derhal bu ülke kurtarılmadır."

Çayır, darbecilerin cezalandırıldığını ancak alttaki işkencecilerin hala ellerini kollarını sallayarak hayatlarına devam ettiğini belirterek, "Evren ve Şahinkaya'ya verilen ceza, işkencecilere de verilmeli ki bir daha bu ülke şu veya bu sebeple işkenceyi bir sorgulama metodu olarak kullanmasın. Artık hayatımızdan bu tür insanlık dışı muameleler çıkıp gitsin" dedi.