Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Seyhan Nehri üzerine yapacağı Devlet Bahçeli Köprüsü’yle ilgili, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri dinlendi, köprüyle ilgili bilgi verildi.

Adana Kent Konseyi 'Yarının Adana’sı toplantılarına Seyhan Oteli’nde devam edildi. Toplantıya Adana’da faaliyet gösteren çevre örgütleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı. Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen ve Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan’ın da bulunduğu toplantıda, Seyhan Nehri üzerine yapılacak ve baraj setinin ulaşımda kullanımına son verecek köprünün, en akılcı şekilde inşa edilmesi ve hayata geçirilmesi için görüşler alındı, bilgi aktarıldı.

Köprü yapımı sırasında çevresel tahribatın yaşanmaması konusunda son derece titiz davranılacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Bürokratları, köprüde yaya yolu ve bisiklet yolunun da bulunacağını ifade ettiler.

Çevre örgütlerinin temsilcileri, belediye yetkililerine, böyle önemli bir projeyle ilgili, proje henüz hayata geçmeden önce kendilerini bilgilendirdikleri için teşekkür ederek, söz konusu noktada bir köprü inşa edilmesinin ulaşım açısından elzem haline geldiğini kaydettiler. Ayrıca, toplu taşımada büyük projelerin ve raylı sistemi Çukurova Üniversitesi’ne götürecek ikinci etabın hayata geçmesi için de ümitli olduklarını vurguladılar.